Нерегламентирано сметище грози пейзажа край Бургас


Нерегламентирано сметище грози пейзажа край Бургас
Снимки: Авторът
12 Ноември 2019, Вторник


От Община Камено, към която принадлежи село Константиново, до чиито крайни къщи стигат боклуците, обещаха бързо да изринат мръсотиите

Автор: Диана Славчева

Счупени тоалетни чинии, потрошени прозорци, автомобилни гуми, парчета тухли, стари обувки и какво ли още не е пръснато небрежно покрай оживен черен път, водещ от Бургас до близкото село Константиново. Боклуците почти достигат до последните къщи на населеното място.

Наоколо са се ширнали ниви, в които вятърът е разнесъл част от битовите и строителни отпадъци. Един хубав обилен дъжд ще отмие всичката мръсотия и евентуално токсични частици и ще ги отцеди в посевите.Едва ли ще се стигне чак до екологична катастрофа, но е достатъчна миризмата от гниенето на сметта, която в зависимост от посоката на вятъра се разнася до къщите в окрайнините на Константиново. А и живеещите в тях неведнъж са обгазявани при запалването на отпадъците - уж с идеята да се редуцират малко...В Община Камено, към която се числи селото, научиха за проблема от екип на телевизия СКАТ, до която нейни зрители изпратиха сигнала за нерегламентираното сметище. Кметът Жельо Вардунски, който преди два дена започна втория си мандат, пое ангажимент веднага да се заеме със случая и по най-бърз начин да се сложи край на отблъскващия боклучарник само на двадесетина километра югозападно от Бургас.

По данни на Жельо Вардунски, само за миналата година Община Камено е похарчила 70 хиляди лева за почистването на подобни нерегламентирани сметища. 

Не е тайна, че много бургазлии предпочитат да си изхвърлят боклуците, които натрупват след ремонти в домовете си, край близките села - Черни връх и Константиново. Несъмнено, принос за декорацията с мръсотии имат и местни жители. 

За съжаление, гледката с изхвърлени където и да е боклуци вече не е изключение, а все по-често тя се превръща в неизменна част от пейзажа в България.Екипът ни ще проследи кога сметището в Константиново ще бъде разчистено.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки