В НИМ отвори врати интерактивен ентографски детски кът


В НИМ отвори врати интерактивен ентографски детски кът
Снимка: НИМ
30 Октомври 2019, Сряда


В него малчуганите могат да научат за видовете български носии и географското им разпространение.

Автор: Десант

През октомври Националният исторически музей обогати етнографската си експозиция с интерактивен кът за деца. Малките и големите посетители на музея имат възможност да изпитат познанията си, като подредят върху етнографската картата на Христо Вакарелски магнитни фигурки и да научат за техните видове и географско разпространение. 

Чрез пъзели и стилизирани рисунки по оригиналите на известната българска художничка Евгения Лепавцова те могат да сглобят или нарисуват елементи от народното облекло и да разберат наименованието им.

На специално интегрирани в експозицията дървени модули гостите на музея могат да се опитат да познаят някоя от традиционните български гатанки и да проверят смисъла, който се крие зад тях. За най-малките са създадени магнитни пъзели и пъзели от дървени кубчета с изображения на различни елементи от народното облекло, представено в залите на музея.

Етнографският интерактивен кът е с насоченост основно към детската публика на музея и има за цел да подобри комуникативната и образователна функции на експозицията. Той предлага практически, развиващи и използващи моториката и въображението на децата интерактивни възможности за забавления на своите посетители.


В категории: Новини , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки