Евреите в България: Тома Белев не заслужава какъвто и да е официален пост


Евреите в България: Тома Белев не заслужава какъвто и да е официален пост
22 Октомври 2019, Вторник


Заради антисемитските му изказвания от организацията настояват Бойко Борисов да го освободи като член в консултативния съвет по гражданското общество към Министерския съвет

Автор: Десант

От Федерацията на ционистите в България призоваха министър-председателя Бойко Борисов да освободи небезизвестния Тома Белев като член в консултативния съвет по гражданското общество, присъединен към Министерския съвет.

Декларация на организацията, подписана от нейния председател Яков Джераси, е изпратена и до лидерите на политическите сили у нас. 

В нея се изтъква, че Белев, който е и кандидат за столичен общински съвет от „Демократична България“, „използва недопустими изрази, асоцииращи настоящите транспортни практики в София с депортирането на евреи по време на Втората световна война".

Визира се написаното от пишман еколога във Фейсбук: „Най-евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“.

„След години пропагандиране на идеята, че България е извор на толерантност и не само към евреите, но и към другите нации и народи, вярвам, че г-н Белев не заслужава какъвто и да е официален пост или официално асоцииране, и финансово подпомагане от българска държавна институция".

В декларацията се подчертава също, че „Световната ционистка организация е крайно възмутена от думите, изказани от Тома Белев и съветва Правителството на България категорично да се
дистанцира от хора с подобни антисемитски настроения и нагласи".


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
НПО по екологията - нищо
23.10.2019 15:47:10
0
0
И заради това. но и заради екологията.... Толкова много престъпления и тези организации НПО по екологията - нищо!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки