Валери Симеонов: Имаме амбицията за кметове в Пловдив и в Добрич, търсим добро представяне в София, Бургас и Варна


Валери Симеонов: Имаме амбицията за кметове в Пловдив и в Добрич, търсим добро представяне в София, Бургас и Варна
21 Октомври 2019, Понеделник


Това каза в студиото на Нова телевизия лидерът на Националния фронт за спасение на България 

Автор: Десант

Имаме амбицията за кметове в Пловдив, в Добрич, търсим добро представяне в София, Бургас и Варна. Това каза в студиото на Нова телевизия лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов. Не се занимаваме с конкуренцията и с разни озлобени женици, които сипят лъжи, добави той.

На въпроса коя е най-голямата лъжа, която е чувал по време на предизборната кампания за себе си, депутатът отговори, че една от съперничките на Славчо Атанасов (б.а. Дани Каназирева) е казала, че лидерът на НФСБ не е стъпвал в Пловдив, за да го подкрепи.

„Бях в Пловдив и при представянето му, и на представянето на общинските съветници. Утре пак ще съм там. В предизборната кампания се използват всякакви лъжи, но няма големи гадости“, заяви Симеонов в предаването „Здравей, България“.

„Нашият кандидат Стефан Иванов е най-позитивният за София. Той е с най-голям политически опит от всички“, добави лидерът на НФСБ.

„Не мога да кажа колко лева са похарчени за кампанията, тъй като тя се води със средства на самите кандидати. След намаляването на субсидията, няма и много възможности за харчене. Почти никакви средства не осигурява централата, тъй като не сме партия, сраснала се с властта, не сме назначили хора, които дават обществени поръчки срещу комисионни“, коментира той.

След като бе попитан за последния човек, с който е говорил преди да влезе в студиото на Нова, съпредседателят на „Обединени патриоти“ каза, че се е обадил на гледачката на майка си, която е тежко болна. Обадих се, за да включи телевизора на Нова телевизия,  уточни той.

На въпроса коя е любимата му улица, той отговори: „Консервна“ на Джон Стайнбек“. След това лидерът на НФСБ сподели, че с приятелите от студентските години се събират поне веднъж в годината. Имам много приятели, добави той.

„Българският народ трябва да разбере, че политиката не е мръсна, кална дейност. Ние я правим такава, но тя е неизбежна“, коментира Валери Симеонов.

Той сподели, че много пъти е ставал жертва на престъпление.

„На 24 септември 1998 г. бе взривен автомобилът пред блока ми и на седмия етаж пред апартамента ми бе поставена бомба, 400-грамова. На етажа живееха пет-шест деца. След няколко години бяха хвърлени коктейли „Молотов“ срещу офиси на СКАТ в Бургас и във Варна. Над 12 автомобила бяха опожарени. Това ни причиниха хора от мутренски групировки и конкуренти“, припомни лидерът на НФСБ.

„Бомбата бе поставена от конкурент от Бургас. Не се случи нищо. Имаше потупване по рамото от шефа на полицията, черпене със скъпо уиски в кабинета ми“, добави той.

„Бомбата бе поставена пред входната врата на апартамента ми. Фитилът бе запален, но е изгаснал. Обадиха ми се, че не трябва по никакъв начин да я пипам, а децата ми трябваше да ходят на училище. Как да минат? Сложих една табуретка. Те се качваха по нея“, разказа Симеонов.

Днес той ще се срещне с главния прокурор и с министъра на вътрешните работи.

„Ще разговаряме за предстоящите избори и се надявам да ми обяснят защо не се спазва Законът за шума, който лично аз съм писал. Той задължава полицията да отговаря за контрола на шумните заведения след 23 часа. Това лято аз също съм контролирал този процес. Оказа се, че не можах да се справя в Созопол. Непрекъснато имаше сигнали. В 2:00 часа отидох в приемната на полицията“, заяви депутатът.

„Едно полицайче вдигаше рамене и повтаряше „Нищо не мога да направя“, за законът го задължава да затваря заведения и да изземва уредби“, добави той.

Трябва да се спазват законите, а не да се пишат нови, коментира Симеонов.

„Политиците, които не спазват законите, трябва да бъдат репресирани с много по-голяма жестокост, отколкото обикновените граждани. Много политици нарушават демонстративно закона, с което обезверяват хората“, добави той.

„Политиците не са някакви гадни субекти, които се произвеждат в мръсна лаборатория. Това са хора от народа. Той си ги избира, праща ги в парламента или в изпълнителната власт“, заяви патриотът.

„В политиката не трябва да има търговия. Нужна е честност. В НФСБ няма сделки. Ако се случи това някъде, аз съм човекът, който ще „отреже“ главата на съответния политик. Веднага ще бъде изключен. Трябва да има принципи“, добави той.

Според него нивото на политиката се е сринало.

„Свалено е много от Корнелия Нинова, която от всяко нещо търси скандал. Първичната реакция на премиера пък е да гаси всеки пожар“, каза още Валери Симеонов.


В категории: Политика , Интервю , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ТОДОРОВ
30.11.2019 09:07:20
0
0
....И , НИЕ ЗРИТЕЛИТЕ НА СКАТ- И ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА НФСБ - ИМАХМЕ АМБИЦИИ ЧЕ, ЩЕ СЛЕДВАМЕ КУРСА НА ''БЪЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ'' НО , (НФСБ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ПРЕГЪРНА ПРЕСТЪПНАТА МУТРА) АКО НИЕ ''ХАРЕСВАХМЕ МУТРАТА -БОКО - ЩЯХМЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ''БОКО -КЛИКАТА-ГРОБ....! БЯХМЕ ИЗЛЪГАНИ И ОТ НФСБ КАТО ПАРТИЯ И ОТ СКАТ КАТО ТЕЛЕВИЗИЯ....!! ТОВА И ТАКА НАПРАВИ СИДЕРОВ, (ДНЕС И ПАРТИЯТА И ТЕЛЕВИЗИЯТА МУ СЕ В МИНАЛОТО....! (АКО НЕ СЕ ПОДМЕНЯТ ФУНКЦИОНЕРИТЕ В ПАРТИЯТА И ''ИНТРИГАНТИТЕ '' В ТЕЛЕВИЗИЯТА - СЪВСЕМ СКОРО И ДВЕТЕ ЩЕ СА В ИСТОРИЯТА..... , ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.....!!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки