Бургас има нужда от точната диагноза и правилното лечение


Бургас има нужда от точната диагноза и правилното лечение
13 Октомври 2019, Неделя


Да го направим заедно – казва кандидатът за кмет на НФСБ д-р Бойко Миразчийски

Автор: Силвия Горанова

Д-р Бойко Миразчийски е потомствен лекар и бургазлия, специалист хирург, магистър по здравен мениджмънт. Завършва висшето си образование в Медицинска академия в София през 1992 г. и оттогава работи в най-голямата болница в Бургаска област – УМБАЛ-Бургас. От 2006 г. е заместник-директор на здравното заведение, а от 2017 г. е негов изпълнителен директор. Общински съветник в периода от 2015 до 2017 г.
Женен, с две деца.


- Какво ви мотивира да се кандидатирате за кмет на Бургас?

- Както съм отдал живота си на медицината, така ще отдам всички свои сили и воля за добруването на Бургас. Мотивира ме доверието на членовете на „Национален фронт за спасение на България“, които издигнаха кандидатурата ми за кмет на Бургас.

- Какви ще бъдат вашите приоритетите в управлението на морския град в следващия четиригодишен мандат?

- Приоритетите на ПП „Национален фронт за спасение на България“ за управлението на община Бургас са записани в нашата програма. Основните акценти са в областта на социалната политика, на здравеопазването, на икономиката. Това, към което се стремим, е да създадем добри условия за живот и работа за младите хора, за да можем да ги задържим в общината.

- Основните критики към Бургас са, че не е достатъчно добре развита икономиката в общината. Как ще задържите младите хора тук?

- Първото и основно нещо е да им дадем добро образование. И второ – да им осигурим работни места. Работни места как се осигуряват? Чрез развита икономика. Развита икономика какво означава? Не единствено привличане на инвеститори, които да градят само складови бази, в които да се назначават по двама-трима служители, а говорим за

инвестиции, които да доведат до развитие на реална икономика.

Това означава привличане на стратегически инвеститори, които да се занимават с производство или най-малкото с обработка на някакви суровини.

Не бива да забравяме и следния момент – работните места да бъдат и високозаплатени. А такива могат да бъдат в IT-сектора и високите технологии.


Д-р Бойко Миразчийски разговаря със студенти по медицина

Това са основно двете посоки, по които трябва да вървим, ако искаме не само да запазим младите хора в Бургас, но и да си върнем обратно тези, които са го напуснали.

- Достатъчно ли е само доброто образование и разкриването на работни места с достойно заплащане?

- Задължително трябва да се мисли и за друг вид социални помощи и дейности, насочени към младите. Имам предвид следното. В общините, в които се подпомагат младите семейства при определени условия при закупуване на жилище, там те се задържаха и се увеличи раждаемостта. Същото стана и там, където местната управа подпомага майките след раждане, да могат по-лесно да посрещнат първите нужди на едно бебе.

Ето, по този начин ще напълним детските градини.

Направим ли го, ще напълним и училищата. И тогава в нашите университети в Бургас ще учат предимно бургазлийчета, които ще останат да се развиват в родния си град. Стига, пак казвам, ние да сме им създали условията за живот и работа.

- Бургазлии очакват по-справедлива социална система в общината. Как смятате да отговорите на тези техни очаквания?

- Социална политика означава не само политика на раздаване на някакви помощи. Социалната политика включва всичко, свързано с нашия бит. Уличната инфраструктура също е част от тази политика – трябва да има достъпна среда за хората в неравностойно положение, за майките с детски колички, които сега с риск за живота се движат по разбитите улици, защото тротоарите са превърнати в паркинги.

Част от тази политика е и грижата за възрастните хора, за нашите родители.

На Бургас му липсват няколко неща

в тази насока. Едното е общински дом за стари хора. Няма къде да настаним самотни стари хора, които имат нужда от грижи. Другото е общински хоспис. На нас ни трябва такъв, където да се настаняват пациенти, за които близките им не могат да полагат достатъчно и професионални грижи, когато те са на легло. Нужен ни е точно такъв хоспис, а не частните, които постоянно се нарояват, но са скъпоструващи и качеството на обслужване в тях е съмнително.   

Като говорим за нашите родители, не мога да не засегна и темата за пенсионерските клубове. Да, общината и сега ги подпомага, но сумите, които им се отпускат, са крайно недостатъчни. Не е ясно и как се прави подборът на тези клубове, които да бъдат финансирани. Трябва да се обърне сериозно внимание в тази насока.

Следва да променим наредбите в общината. Защото ето, ние в момента имаме няколко наредби, които са точно в социалната сфера. Например, наредбата на общинския здравен фонд, която бе приета благодарение на групата на НФСБ в Общинския съвет и това беше по моя инициатива. Или пък наредбата за инвитро комисията, която също много добре действа. Наредбата за социалните помощи, за социалните жилища. Това са все много добри неща. Но те са все такива, които дават.

Аз казвам нещо друго.

Заедно с даването, трябва да променим и условията,

за да могат хората да го почувстват всичко това.

- Сферата, в която общината най-много ще разчита на вашите професионални знания, е здравеопазването. Какво трябва да се промени там?

- Бургас е един бързоразвиващ се град със светло бъдеще. Сферата на здравеопазването не прави изключение. Ето, вече е факт откриването на Медицински факултет в морския град, в който започна обучението на млади лекари. Надявам се, че голям процент от тях ще останат да работят в Бургас.

За целта обаче трябва да им създадем условия да специализират, както и добра, модерна и иновативна апаратура, отговаряща на европейските и световни изисквания, с която да боравят. Това е нещо, което в момента липсва на бургаското здравеопазване. Един от начините да привлечем в Бургас добри лекари специалисти е именно високоспециализираната апаратура. Това ще бъде от полза за всички бургазлии, защото тогава няма да им се налага да се лекуват на други места в България.

- Защо бургазлии да гласуват за вас?

- Бих призовал моите съграждани – гласувайте на 27 октомври с номер 8 в интегралната бюлетина, за да излекуваме заедно язвите на Бургас. Да превържем раните и да живеем в здрав град с чисти улици и много зеленина.
Бургас има нужда от точната диагноза и правилното лечение. Да го направим заедно!


В категории: Новини , Интервю

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Arlene Kane
22.10.2019 00:49:34
0
0
KHAMAS инвестиционна група в момента инвестира до 15 000 000 милиона долара в съществуващ или нов бизнес.

Интересувам се от търговия, производство, услуги. Инженеринг и комунални услуги Помислете за опциите с дял. Изисква се документация.

Вариантът за отпускане на заем може да бъде разгледан със ставка 5% годишно за период от 1-25 години, предпочитам дългосрочно сътрудничество.

Готови за участие в събития и развитие на бизнеса.
Проекти за микрофинансиране, търговия, Forex, криптовалута и др. За контакти: khamasgroupofinvestment@outlook.com

Моля, изпратете кандидатурата си по пощата.
Точка по точка на приложение трябва да изглежда така:

1) вашето местоположение, град
2) вашата оферта / бизнес план
3) какъв опит имате във вашия район
4) накратко вашия бизнес опит
4) заем - ако има залози, за които сте готови да вземете пари, опишете го, това може да бъде недвижимо имущество, автомобили, оборудване и т.н.
5) необходимата сума.

Ако проектът е интересен, стабилен, печеливш, можете да обсъдите дългосрочните инвестиции с увеличение до 50 000 000 милиона долара. За контакти: khamasgroupofinvestment@outlook.com
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки