Семейство от Москва се сдоби с рожба след молитва пред икона в Бачковския манастир


Семейство от Москва се сдоби с рожба след молитва пред икона в Бачковския манастир
Снимка: Българска патриаршия
10 Октомври 2019, Четвъртък


В края на септември щастливите родители отново пристигнаха в България, за да кръстят детето си в същата света обител

Автор: Десант

На 23 септември в лоното на чадата Христови влезе и петгодишния Артем. Детето е живо свидетелство за чудотворната сила на молитвата пред Бачковската икона на небесната наша застъпница, съобщават от Светия синод на Българската православна църква.

Семейството на Артем, Ирина и Игор С. от Русия посещава преди малко повече от пет години Бачковския манастир. Те са женени от доста време, но нямат деца. В обителта попадат на о. Мелитон и в хода на разговора, споделят болката си.

Отец Мелитон ги насочва към чудотворния образ на св. Богородица в манастира, пред когото могат да отправят своята молитва към Божията майка. Така и правят, а божият служител им подарява райска ябълка от дървото в манастирския двор и като им обещава, че ще ги има в молитвите си, ги изпраща в родната Москва.

Молитвата им е чута и девет месеца по-късно Ирина ражда син. Неописуема е радостта и благодарността на семейството. Детето расте здраво и весело със щастливите си родители.

Ирина и Игор решават, че трябва да кръстят малкия Артем в манастира, в който е бил измолен. Така семейството пристига отново в България, за да изживее радостта от кръщението с вода и дух на малкия Артем и да благодари лично на покровителката на Бачковския манастир, майката Божия и на отец Мелитон, на когото щастливата майка подари избродиран от нея самата образ на св. Пантелеймон.


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Dimitrov
06.09.2020 08:16:36
0
0
Написали сте: "Семейството на Артем, Ирина и Игор С. от Русия посещава преди малко повече от пет години Бачковския манастир." Извинете, но Ирина и Игор са измолили пред Чудотворната икона на Света Богородица да имат дете и то след 9 месеца се е родило - малкият Артем.
1
Петър
28.10.2019 00:53:53
0
0
Слава Богу! Да е жив и здрав Артем, за радост на родителите.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки