Военни и цивилни пенсионери се обединяват за спасяване и разцвет на България


Военни и цивилни пенсионери се обединяват за  спасяване и разцвет на България
Много от китните ни села са на доизживяване... Снимка: Светлана Николова
07 Октомври 2019, Понеделник


Те призовават в Европа да се сформира специален комитет, който да организира хора, желаещи да се притекат на помощ на страната ни

Автор: Десант

„Нашето мило отечество загива пред очите ни! Половината от китните ни села са закрити, няма ги. Много от останалите са с 5-10 жители, стари и немощни  хора, които един по един си отиват. А именно селата бяха традиционните хранилници и стожери на държавата.  Некадърни управници съсипаха  икономиката, лишиха българина от сигурен поминък. Всеки ден млади хора напускат страната, за да търсят препитание в чужбина". 

Това се казва в разпространен до медиите апел на група пенсионери – военни и цивилни, сред които са о.р. подполк. Коста Костов, о.р. пилот първи клас полк. Иван Петков, о.р. от флота подполк. Зорка Вълчева, о.р. капитан I-ви ранг Петър Краев, о.р. подполк. Атанас Иванов и някогашният легендарен строител Игнат Раденков.

„От всички беди, които ни сполетяха през 30-те години преход, най-страховита е  демографската  катастрофа. Нацията ни продължава да се топи с  ускорени темпове" - изтъкват още пенсионерите.

Те подчертават също така, че всички богатства на страната ни са дадени на концесии на чужди компании и държави за жълти стотинки.

„Списъкът е твърде дълъг, но няма как да не споменем последното престъпление на властта – купуването на 8-те самолета Ф-16 от САЩ, които платихме веднага, а ще получим евентуално едва след 3-4 години. Не бива да пропуснем и продажбата с  ускорени темпове на имоти, собственост на армията, както и готвеното от властта концесиониране за 35 години на летище София, което и в момента носи огромни печалби за странат​а... Не можем да допуснем това да продължава!" - посочват още пенсионерите.  

Те информират, че предстои обединителен конгрес на всички пенсионерски съюзи в България и апелират за подкрепа на тази чудесна идея. „Нека да загърбим нашите различия, каквито и да са те, в името на спасяването на Майка България!" - се казва в края на апела им.

В него се призовава всеки, който се чувства българин, където и да се намира по света, да помогне в този критичен за скъпата ни родина момент.

„Призоваваме да се сформира  в Европа специален комитет, който да организира хора, желаещи да се притекат на помощ на България. Такъв комитет трябва незабавно да бъде създаден и у нас. Само така, с обединени сили, ще сложим край на престъпното отношение към страната ни и ще дадем шанс за спасяване и разцвет на скъпата ни родина!" - апелират от групата на военни и цивилни, разпространили този призив.


В категории: Новини , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Денислав
07.10.2019 13:11:07
0
0
Браво! Ето това са истински, безкористни каузи! Ако успеете да спрете вредните концесии на стратегически обекти, ще е най-големия успех за страната и народа!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки