Фондацията на Силви Вартан дари реанимационни маси за новородени бебета в Пловдив


Фондацията на Силви Вартан дари реанимационни маси за новородени бебета в Пловдив
02 Октомври 2019, Сряда


Дарението е на стойност 56 000 лв. и е много необходимо за ежедневната работа в отделението по неонатология в УМБАЛ ”Пловдив“

Автор: Десант

Две реанимационни маси получи отделението по неонатология в УМБАЛ ”Пловдив“ от фондация “Силви Вартан за България”. Те са от изключителна важност при първична реанимация на новородените.

„Дарението е на стойност 56 000 лв. и е много необходимо за ежедневната ни работа. В отделението постъпват за лечение деца от цяла Пловдивска област, много от тях имат проблеми и се нуждаят от интензивни грижи, за което служат дарените ни реанимационни маси”, посочи началникът на отделението д-р Диана Аргирова.


д-р Диана Аргирова

Тя поясни, че така на бебето могат бързо и сигурно да се извършат много манипулации, които го стабилизират и подобрят състоянието му. Наличието на съвременна високоспециализирана техника е важно за обслужването на новородените деца, защото им осигурява добър старт и високо качество на живот.

Д-р Аргирова припомни, че фондацията на Силви Вартан не за първи път прави дарение на УМБАЛ „Пловдив“. През 2012 г. чрез фондацията си известната изпълнителка, родена в България, осигури на Неонатологичното отделение лампа за интензивна фототерапия. Тя се ползва ежедневно и до момента е помогнала за лечението на  стотици новородени деца в отделението.

Изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Аргир Аргиров, поздрави Силви Вартан, за  благородството й да помага на България. В писмо до нея той изрази голямата си благодарност за отзивчивостта и съпричастността й към нуждите на най-малките пациенти.

През отделението всяка година преминават около 1200 новородени деца. От тях приблизително 15% са с различна степен на недоносеност, а друга част са с отклонения в жизнените  функции.

“Пациентите на нашата болница и техните близки са изключително признателни за  вашата искрената съпричастност”, пише още д-р Аргиров.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки