Деца от Русе се върнаха в праисторическото време


Деца от Русе се върнаха в праисторическото време
Снимка: РИМ-Русе
29 Септември 2019, Неделя


Подрастващите се запонахах с всекидневието на хората преди 6500 г. пр. Хр. 

Автор: Десант

Момчетата и момичетата от Комплекса за социални услуги за деца и  в Русе решаваха праисторическа кръстословица, правиха пещерни рисунки с въглен и реставрираха счупен праисторически съд, докато изучаваха живота на праисторическите хора.

Интерактивният модул от проекта „В дрехите на историята – обучение в култура“, който се реализира от русенския музей с подкрепата на Министерството на културата, разказа на подрастващите какво е било всекидневието на хората преди 6500 г. пр. Хр. – по какъв начин са изграждали селищата си, как са намирали храната си, кои са светилищата и култовите им предмети.

Дейностите по проект „В дрехите на историята – обучение в култура“ предвиждат провеждането на общо четири тематични работилници, посветени на няколко периода - Праистория, Римска епоха, Средновековие и Модерност. В тях ще се включат 60 ученици от четири учебни заведения, както и възпитаници на Комплекса за социални услуги за деца и семейства.

Целта е чрез интерактивни занимания в музейна среда да се достигне до получаване на трайни знания по разглежданите теми и до формиране на базисни умения за извличане на информация при работа с експонати.


В категории: Новини , Праистория

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки