Кораби на ВМС отразиха атаките на въздушен противник


Кораби на ВМС отразиха атаките на въздушен противник
Снимки: ВМС
12 Септември 2019, Четвъртък


В продължение на два дни те изпълниха успешно всички планирани епизоди от продължаващото тактическо учение „Черно море 2019"

Автор: Десант

След успешното приключване на предпоходната подготовката в базови условия, корабите от двата пункта за базиране в Бургас и Варна излязоха на море и в продължение на два дни изпълниха успешно всички планирани епизоди от продължаващото тактическо учение „Черно море 2019".



В обявените морски полигони рейдовите миночистачи „Капитан-лейтенант Кирил Минков”, „Капитан I ранг Димитър Паскалев”, базовите миночистачи „Шквал” и „Прибой”, както и минният ловец „Цибър“, отработиха задачи по отразяване на атаките на въздушен противник и унищожаване на минно заграждение.

В същото време корабите от дивизион патрулни кораби – фрегатите „Дръзки” и „Верни” и корветите „Бодри“ и „Решителни”,  тренираха противодействие на подводен, надводен и въздушен противник, както и получаване на товари по вертикален способ от хеликоптер на ход.

Водолазните групи от състава на дивизион спомагателни кораби и от отряд кораби със спомагателно назначение упражниха действия по търсене и спасяване на море, оказване на помощ и буксировка на аварирал кораб.



Учението на флотилия бойни и спомагателни кораби продължава до 13 септември, запазвайки динамиката на отработваните задачи, уточняват от пресцентъра на ВМС.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки