Зоополиция откри гладуващи лисици и кучета във ферма за кожи (СНИМКИ)


Зоополиция откри гладуващи лисици и кучета във ферма за кожи (СНИМКИ)
12 Септември 2019, Четвъртък


За спасените животни се полагат в момента ветеринарни грижи, съобщават от сдружение КАЖИ

Автор: Десант

Преди няколко дни разледване в полска ферма за кожи проведоха организациите за защита на животните “Отворени клетки” и “Екостраж”. Активистите открили в клетките разлагащи се трупове на животни и измършавели и болни лисици.

Освен лисиците, в клетките са били затворени и кучета без достъп до вода. Спасени са общо 18 от животните в най-тежко състояние – 12 лисици и 6 кучета, които в момента получават ветеринарни грижи и скоро ще бъдат настанени в убежище.

Организациите са реагирали, след като са били сигнализирани за лошите условия във фермата за ценни кожи в полското село Голишов.

Сега за животните се полагат ветеринарни грижи. Активистите продължават да работят по случая съвместно с Регионалната ветеринарна служба, полицията и представители на общината. Възнамеряват да спасят още животни. 

Жестокото отношение към животните във фермите за кожи продължава да отблъсква модния бизнес и да е причина за нови и нови забрани. Само преди два дни в един от районите на Лондон (Ислингтон) беше приета забрана на продажбата на стоки с ценни кожи, а преди седмица Калифорния забрани лова на диви животни за ценни кожи.

У нас очакваме до броени дни да бъде внесен в Парламента Закон за изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, чрез който да се постигне пълна забрана на фермите за ценни кожи, споделят от организацията КАЖИ. Искането за тази забрана беше внесено в Народното събрание през лятото на 2018 г. заедно с подписите на 51 хил. подкрепящи граждани.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки