"Акве калиде" се превръща в арена на средновековни битки


"Акве калиде" се превръща в арена на средновековни битки
12 Септември 2019, Четвъртък


Победителят в средновековните двубои ще бъде награден и провъзгласен за Закрилник на туристическия комплекс за следващата година

Автор: Десант

Празникът на Туристически комплекс „Акве калиде" (14-15 септември), е времето, в което мястото с древна история се превръща отново в арена на битки, а атмосферата се изпълва с романтични и славни представи от миналото.

Боен турнир и исторически възстановки ще организира за празника си ТК „Акве калиде", с участието на Сдружение за средновековни възстановки „Чигот", Сдружение „Търновци" - гр. Велико Търново и Работилница за исторически реконструкции и възстановки „ТЕХНИТАР".

Първият кръг със средновековни двубои ще започне в 17,00 часа на 14 септември, а вторият - с битки по двойки, ще бъде от 15,00 часа на 15 септември. Победителят в средновековните двубои ще бъде награден и провъзгласен за Закрилник на „Акве калиде" за 2019-2020 г. Участниците в турнира сами ще могат да изберат оръжието си.

По-рано през двата дни, от 10,30 часа ще се проведат демонстрации на двубои, като всеки желаещ посетител ще може да получи умения по средновековна фехтовка в открит урок.


В категории: Новини , История , Традиции , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки