Хореографът Христо Ив. Димитров разкрива „Тайната „БЪЛГАРЕ"


Хореографът Христо Ив. Димитров разкрива „Тайната „БЪЛГАРЕ"
09 Септември 2019, Понеделник


С бенефисния спектакъл създателят и продуцент на емблематичния ансамбъл ще отбележи своя 50-годишен юбилей

Автор: Десант

Именитият хореограф Христо Ив. Димитров подготвя специален подарък за феновете на българското фолклорно наследство и най-вече за почитателите на изкуството на Национален фолклорен ансамбъл  „БЪЛГАРЕ". В деня на своя 50-годишен юбилей - 7 октомври 2019 г., създателят и продуцент на емблематичния ансамбъл ще отбележи с уникален двучасов бенефисен спектакъл в Зала 1 на НДК.

Месец по-рано, на 11 септември, „Тайната „БЪЛГАРЕ" ще бъде представена на сцената на Античния театър в Пловдив. Там, под тепетата, юбилярят е завършил специалност "Хореографска режисура" в пловдивския АМТИИ.

„Тайната „БЪЛГАРЕ" - седем неразказани истории" е озаглавил разказа за делото на живота си доказаният творец, който и сега е автор на сценария, режисурата и хореографията.

Зрителите ще проследят най-доброто, представено през годините от Христо Димитров и едноименния ансамбъл в седем сценични картини. Освен историята на създаване на всяка от картините, присъстващите ще станат съпричастни и към интригуващи моменти от биографията на ансамбъла и на неговия ръководител.

„На този бенефис за последен път ще изляза на сцената да танцувам като участник в спектакъл. Приходите от двете представления ще внеса във фонда за реализиране на новата ми идея - предстоящото грандиозно шоу по мои сценарий и режисура, предназначено за европейската и световната сцена. Това ще е спектакъл с широко международно участие, в основата на който, естествено, ще е ансамбъл „Българе", открехва леко завесата към новите си творчески търсения Христо Димитров.

Спектакълът в Пловдив ще е от 20,30 ч., а билетите за него са на цени от 20 до 50 лева.


В категории: Добри Вести , Фолклор

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Курти
17.07.2020 18:58:03
0
0
Да еба копанара крастав
Взел се на сериозно
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки