На разходка по най-дългата улица с вино в района на Централна Стара планина


На разходка по най-дългата улица с вино в района на Централна Стара планина
Снимката е илюстративна
04 Септември 2019, Сряда


Вижте къде може да стане това

Автор: Десант

Най-дългата улица с вино и подходящи за тази напитка храни, която някога хората в региона на Централна Стара планина са виждали, може да бъде посетена по време на ХVІІ Международен панаир на традиционните занаяти от 6 до 8 септември в Етнографски музей на открито „Етър” край Габрово.

В осмото издание на фестивала на виното и културното наследство „Августиада 2019" ще вземат участие 25 български и чуждестранни изби, които ще представят продукцията си и тънкостите на винопроизводството.
 
Производството на вино е древен занаят, със свое значение в съвременната човешка цивилизация, разпространен по българските земи от векове, изтъкват от „Етър"-а и уточняват, че по време на Панаира на занаятите, на който тази година ще се представят 60 майстори на традиционни занаяти от 12 страни, в това число от Судан, Иран, Русия, Естония, Украйна, Индия, Косово и други, посетителите ще имат възможността да дегустират напитки и да посочат коя изба, според техния вкус, е произвела най-висококачествено питие. Разбира се, всеки може да си закупи различни вина – за подарък или за лична консумация.

Към фестивала на виното „Августиада” се присъединяват както малки семейни изби, така и големи производители. Някои от тях имат присъствие на пазари, където виното е не просто напитка, а част от културата на населението – както е в Италия, например.

За „Августиада” е отделено цялото пространство по течението на река Сивек – точно срещу Занаятчийската чаршия, уточняват още от музея на открито край Габрово.


В категории: Добри Вести , Занаяти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки