Коли и пешеходци газят в помия край пазар „Краснодар“ в Бургас


Коли и пешеходци газят в помия край пазар „Краснодар“ в Бургас
29 Август 2019, Четвъртък


Живущите в района на няколко пъти са сигнализирали за проблема Община Бургас, но до момента оттам няма никаква реакция

Автор: Силвия Горанова

Абсурден казус мори от началото на лятото стотиците хиляди посетители на най-големия пазар за плодове и зеленчуци в Бургас „Краснодар“. На ъгъла на улиците „Цар Ивайло“ и „Цариградска“, в непосредствена близост до търговската площ, в асфалта са зейнали огромни като кратери дупки.



Всяка сутрин сметопочистващата фирма „Титан“ изпразва контейнерите, препълнени с разложени биологични отпадъци, след което облива с вода полепналата мръсотия по стените на кофите за смет и по настилката под тях, твърдят жители в района.



Помийната вода пък се стича и се събира в ямите на улицата, където остава до следващото миене. Сред потърпевшите е собственикът на закусвалня, пред която непрекъснато има опашка от чакащи хора.



Неприятно е за клиентите. Случва се по улицата премине недобросъвестен шофьор и буквално да ги окъпе, казва Никола Димитров.



Според Желязко Язов, който живее на ул. „Ивайло“, ситуацията става нетърпима, когато автомобили превземат тротоара и единственото място, откъдето могат да минат пешеходците, е през локвите с мръсна вода.

Живущите в района на няколко пъти са сигнализирали за проблема Община Бургас, но до момента оттам няма никаква реакция.



Хората искат поне да се премести уличната шахта, която нечия инженерна мисъл е проектирала на високо и крайно непрактично място, по средата на уличното платно. Дори при проливен дъжд водата там няма как да се оттича.

Потърсихме коментар от Община Бургас, но на този етап такъв ни бе отказан. А разнасянето на мръсната вода по протежението на улица „Ивайло“ е опасен процес, който застрашава здравето на гражданите в района.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки