Недялко Йорданов и телевизия СКАТ с нов филм


Недялко Йорданов и телевизия СКАТ с нов филм
08 Август 2019, Четвъртък


Премиерата на „Джурлата“, посветен на големия художник Георги Баев, е на 12 август

Автор: Светлана Николова

Три премиери от различни области на изкуството, събрани в едно, ще представи именитият бургаски поет и драматург Недялко Йорданов.

На 12 август, понеделник, от 19.30 часа в Кукления театър в Бургас многобройните почитатели на неговото творчество ще го видят не само като поет и изпълнител, но и като оператор и сценарист на филм.

„Това лято направих филма "Джурлата" –  за големия художник Георги Баев. Не е за вярване, но той е заснет точно преди 30 години в неговото ателие, при изгорелите му картини. Снимал съм го с моята лична камера”, споделя поетът.

Режисьор на лентата, постпродукция на телевизия СКАТ, е талантливата Мартина Чачевска.

Тандемът Недялко Йорданов – Мартина Чачевска приключи през 2017 г. автобиографичната документална филмова поредица с общо заглавие "Още ме има, още съм жив", която обхаща целия живот на поета - от детството му до ден днешен.

До момента двамата имат зад гърба си 10 документални филма, подготвени в студиото на най-българската телевизия. Връзката между Недялко Йорданов и СКАТ е още от създаването на медията. В средата на 90-те години на миналия век благодарение на съвместната им работа на екран се появи една уникална продукция - първият частен български сериал „Има нещо гнило в Дания“.

Освен филма, на предстоящата премиера Недялко Йорданов ще представи най-новия албум с 20 избрани песни по негови стихове, по музика и в изпълнение на верния си сподвижник на сцената – композитора Хайгашод Агасян.

След дълго отлагане поетът е подготвил и рецитал със стихове от  най-новата си книга "Сребърна любов", която съдържа 125 стихотворения, публикувани през последната година във фейсбук.

Входът за премиерата е свободен. Недялко Йорданов кани всички свои приятели от Бургас и тези, които не са от града, но са избрали да летуват някъде наоколо, да споделят с него най-новите му вдъхновения.


В категории: Новини , Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки