Министерството на правосъдието огласи извънредна информация за малтретираните българчета в Чикаго


Министерството на правосъдието огласи извънредна информация за малтретираните българчета в Чикаго
Родителите на децата са в ареста, все още не се знае с какво са се препитавали двамата
08 Август 2019, Четвъртък


Лекарите до момента не са установили сексуално посегателство или сериозни и тежки наранявания

Автор: Янко Крумов

Не са регистрирани сигнали преди появата на информацията, че осиновените българчета в САЩ са малтретирани. Това каза на брифинг Милена Първанова, директор на дирекция “Международна правна закрила на детето и международните осиновявания”, цитирана Агенция “Фокус”. Тя обясни, че процедурата по осиновяване на двете близначки е започнала през май 2011 г. и решение е получено през ноември 2011 г.

“Близначките в този момент са били на 7 години, едното е със специално нужди, умствената изостаналост. Кандидат-осиновителите са заявили искане да осиновят децата”, допълни Първанова.

“До момента семейство има 4 биологични деца. В рамките две години след осиновяването Министерството на правосъдието иска доклад за здравето на децата, прегледи при специалисти, образование, отношенията с братя и сестри”, обясни директорът на дирекция “Международна правна закрила на детето и международните осиновявания”.

“Докладите сочат че момичетата са се адаптирали добре към семейството. На 1 ноември 2013 г. е било последното посещение на социалния работник и той е бил впечатлен от изключителната привързаност на децата към родителите”, посочи още Първанова.

“Сигнали за децата не са публикувани до получената информация днес”, завърши Милена Първанова.

Припомняме, че всички деца са намерени е окаяно състояние – недохранени, с паразити и болни. Те е трябвало да се молят, за да получат дори възглавница, като всички те са спели в стая на гола бетонна плоча.

„Лекарите не са установили сексуално посегателство или сериозни и тежки наранявания. За всички деца се полагат специални грижи. От източници разбрах, че родителите са искали децата да се обучават у дома и са държали да изучават религиозни книги. Все още не се знае какво са работили американците“, разкри преди дни Генералният консул на Република България за Средния Запад в САЩ, със седалище Чикаго – Иван Анчев.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки