Ето каква ще е съдбата на бившото военно летище край Равнец


Ето каква ще е съдбата на бившото военно летище край Равнец
06 Август 2019, Вторник


Проектът е съгласуван с експлоатационните дружества и с него се обособяват урегулирани поземлени имоти за чисти производства и високотехнологични обекти

Автор: Янко Крумов

Предвижда се бъдещата индустриална зона край Равнец да има общежитие и детска градина. Това съобщиха от Община Бургас.

Капацитетът на Индустриален и логистичен парк плюс зоната край град Българово, с размери съответно 300 и 100 декара, е пред изчерпване. Върху техните терени или вече работят нови предприятия, или земята е купена и предстои изграждането на такива.

Бургас няма време за губене и, за да задържи интереса на инвеститорите, вече изготви проект на подробен устройствен план за изграждане на индустриална зона върху бившето военно летище край село Равнец, съобщават от пресцентъра на общината. Той е съгласуван с експлоатационните дружества и с него се обособяват урегулирани поземлени имоти за чисти производства и високотехнологични обекти.

В територията е предвидена възможност за изграждане на общежития за работещите, детска градина, обслужваща зона с паркинг и търговски обекти, зона за спорт и отдих. Целта е да се осигури привлекателна среда за труд, бърз достъп от дома до работното място и социално обслужване.

В планировката е осигурена възможност за транспортен достъп и захранване с мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура. Зоната има потенциал да се оформи като съвременен индустриално-логистичен парк. Тя е с внушителния размер от над 3000 декара и осигурява перспектива за развитие с хоризонт двадесет и повече години напред във времето.

Темата за превръщане на старото летище в индустриална зона повдигна пръв преди няколко години кметът Димитър Николов. След негово искане правителството на Република България прехвърли огромния имот на Община Бургас, за да може тя да изготви необходимата първична и трудоемка документална работа. Вече има проведени разговори между кмета и държавната власт за осигуряване на финансиране за изграждане на първоначална инфраструктура, за да може да започне усвояването на първите  терени.

В момента тече проверката на новия ПУП за оказване въздействие върху околната среда. След това той подлежи на одобрение от общинския съвет. Въпрос на следващи съвместни действия на местна и държавна власт е стартът за изграждане на инфраструктура и преговори с бъдещите инвеститори, които желаят да изградят там своите предприятия и да наемат служители.


В категории: Новини , Общини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Ядосан българин
29.03.2020 12:41:36
1
0
Ограбването и разфасоването на България продължава с пълна сила!!!Браво господа,вече 30 години показвате ,че добре го можете,Обслужването на група преяли от власт задници продължава,това така не може ,да продължава!!Значи няма армия ,Няма авиация ,купуват се нови самолети с държавни пари,които после бъдещите поколения ще плащат ,както и заема ,който тегли Червенков,като временен премиер ,но за дълги години напред в дълг.....така,че сега ,като гушнете този апетитен обект/Военно летище Равнец/,после къде ще качат новите изтребители,моля господата Борисов и Каракачанов ,да вземат отношение по този сериозен въпрос,нали именно военният министър сам иска ,да връща казармата,ами къде ще ги учим тея млади летци и офицери,бе господин Министър!!!???В Бизнес парковете на мутрите,айде не така!!!!!
1
SPISAREVSKI
07.08.2019 10:32:44
1
0
,,PROSTI IM GOSPODI!TE NE ZNAJAT,KAKVO PRAVJT!,,
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки