Властите в Рим забраниха изграждането на "Макдоналдс" до исторически обект


Властите в Рим забраниха изграждането на "Макдоналдс" до исторически обект
01 Август 2019, Четвъртък


От известно време в Италия се приемат редица мерки, насочени към ограничаване не само на туристите, но и на тези, които се стремят да извлекат лесна печалба от тях

Автор: Десант

Отмениха разрешителното на американската верига за бързо хранене "Макдоналдс” да строят ресторанти в близост до баните Каракала, известен исторически обект в столицата на Италия, съобщи CNN в сряда.

"Вече изразих противопоставянето си за изграждане на "Макдиналдс” в археологическата зона "Каракала Терме", написа министърът на културата на Италия Алберто Бонисоли във Фейсбук. "Информирам ви, че културното министерство е отнело разрешителното им."

Промяната беше приветствана от кмета на Рим, Вирджиния Раги.

"Ние продължаваме напред с министъра на културата, за да спрем строителството на ресторанти от веригата за бързо хранене в археологическата зона на баните Каракала", написа тя в Туитър. "Чудесата на Рим трябва да бъдат защитени."

Има почти 580 ресторанта "Макдоналдс” в Италия. Тя е четвъртата по брой такива заведения в ЕС, след Германия, Франция и Обединеното кралство. Четиридесет от златните арки на "Макдоналдс” са разположени в Рим, който през последните години посреща огромен наплив от туристи.

В резултат властите в Рим бяха принудени да приемат редица мерки, насочени към ограничаване не само на туристите, но и на тези, които се стремят да извлекат лесна печалба от тях.

Наскоро въведеното законодателство забранява на баровете да продават алкохол между 2 сутринта и 7 часа сутринта, докато всеки, хванат с алкохол на публично място след 22 часа, подлежи на глоба.

Друг закон забранява на местните жители да се обличат като римски легионери и да се снимат с туристи срещу заплащане. Заловените при извършване на тази очарователна измама подлежат на огромна глоба от 450 евро.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки