Победа за Мирослав Ангелов в планинското рали „Раховец-Лясковец"


Победа за Мирослав Ангелов в планинското рали „Раховец-Лясковец"
Снимка: Мегапорт рейсинг
15 Юли 2019, Понеделник


Предстои стартът на рали „Твърдица“

Автор: Десант

Пилотът на „Мегапорт рейсинг“ Мирослав Ангелов спечели 4-я кръг от националния шампионат на планинското рали „Раховец-Лясковец".

В състезанието с три манша участваха 26 пилоти, а Ангелов с Skoda Fabia R5 записа първо време във всички излизания на трасето и завърши с 24,5 сек преднина пред Искрен Веселинов с Honda Civic. На трета позиция (на 25 сек) остана Стефан Георгиев с Ford Escort.

Участието на Ангелов в планинското е част от подготовката на отбора за предстоящото рали „Твърдица“. Това бе и първата поява на рали и рали-спринт шампиона на планинско с Fabia R5.

„Много исках да завали на трасето, за да карам на мокро. „Раховец-Лясковец" е планинско с интересно трасе и много технични завои. Много бих се радвал, ако имахме конкуренцията на двете заявени Mitsubishi Lancer, но те не стартираха. На изкачването има моменти, в които се усеща по-малката мощност на автомобила ни, който е подготвен за рали и според правилата за тази дисциплина, докато в планинския шампионат в топ класа са освободени. Но като цяло съм много доволен от проведеното състезание. Използвахме го за тест и победихме“, коментира Мирослав Ангелов.

Рали „Твърдица“ стартира в събота 20 юли с три състезателни отсечки с обща дължина 28,7 км и 42 км преход между тях. Последната отсечка за деня – СЕ Тодор Славов, е суперспециална с дължина 2 км и в рамките на градския център. В неделния ден има 4 отсечки с дължина 53,5 км и 90 км преход.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки