След паметника на Рейгън, ще правят в София и мемориал на Джон Кенеди


След паметника на Рейгън, ще правят в София и мемориал на Джон Кенеди
02 Юли 2019, Вторник


Инициативата е на приключващия мандата си у нас досегашент американски посланик Ерик Рубин

Автор: Десант

Паметник на 35-я президент на САЩ Джон Кенеди ще вдигат в София. Тази идея пробута на прощална среща в българската столица досегашният американски посланик Ерик Рубин, чийто мандат в България изтича и скоро ще трябва да напусне нашата страна.

Дипломат номер 1 на Вашингтон вече се е срещнал със столичния кмет Йорданка Фандъкова, с която е обсъждал своята инициатива.

Мястото за мемориала на Кенеди ще бъде допълнително уточнено, след като процедурата мине през Столичния общински съвет. Предполага се, че ще е някъде в центъра на София или до бюста на 40-я американски президент Роналд Рейгън, който преди две години бе открит в столичния Южен парк. 

При положение, че в българската столица няма паметник на основателя на българската държава - кан Аспарух, както и на много други знакови личности от нашата история, да се изгражда алея на американските президенти в главния ни град е повече от кощунствено. 

Да се надяваме, че столичните общински съветници ще проявят достатъчно разум и няма да допуснат да се реализира поредната нелепост да се венцехвали едно величие, нямащо нищо общо с българската летопис, ако изключим това, че е бил влюбен в една нашенска девойка.

Виж: Ломската авантюра на младия Джон Кенеди 


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки