Русенският музей организира лятна академия за ученици


Русенският музей организира лятна академия за ученици
Снимка: РИМ-Русе
25 Юни 2019, Вторник


Те ще имат възможност да се включат в Професионалното ателие „Културно наследство“. Вижте подробностите

Автор: Десант

Повече от десетилетие специалисти от Русенският музей реализират образователни инициативи за подрастващи и презентират културното наследство на региона.

И тази година институцията организира лятна академия за ученици, записването за която продължава и в момента.

От 1 до 12 юли момичета и момчета на възраст от 14 до 18 години ще имат възможност да се включат в Професионалното ателие „Културно наследство“. Заниманията ще продължат две седмици и ще се ръководят от специалисти от русенския музей – археолози, историци, биолози, музейни педагози. Часовете ще се провеждат в музейните експозиции, а темите обхващат различни периоди от Праисторията до Съвременността.

Освен чрез лекции и посещения на музейни обекти, младите „академици“ от Професионалното ателие ще имат възможност да представят свое проучване върху местната история. Методите на Експерименталната археология пък позволяват на участниците не само да видят, но и да изпитат част от всекидневните процеси от далечни епохи. 

Записванията се извършват в „Екомузей с аквариум“ до края на юни. Участниците се класират по успех от училище, който удостоверяват със съответен документ (бележник).

Допълнителна информация може да бъде получена на телефон 0885 965 572. Участието в Професионалното ателие „Културно наследство“ е безплатно, уточняват от РИМ-Русе.


В категории: Духовни средища , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки