По пътя на иконата, която върши бързи чудеса


По пътя на иконата, която върши бързи чудеса
18 Юни 2019, Вторник


За две от тях разказва една от жените, работещи в храма в Севлиево, които през целия ден са били при светинята. На 20 юни чудотворната икона на свети Ехрем Нови пристига в Павликени

Автор: Десант

Чудотворната икона на свети Ефрем Нови с частица от благодатните му мощи, извърши няколко чудеса в рамките на деня, в който иконата престоя в църквата "Св.Илия" в Севлиево на 14 юни. Свидетелства за две от тях е направила една от жените, работещи в храма, които през целия ден са били при светинята, разказва Даниел Василев.

Пред него Милка Тотева разказва за случай на жена, която е загубила портфейла си с цялата пенсия, преди да дойде на поклонение пред иконата и освен за здраве, жената се е помолила и да си намери изгубеното, дори се е разплакала пред светията.

Връщайки се по същия път, по който е дошла, нейна съгражданка я настигнала и й върнала загубеното. Жената отново посетила храма и поднесла цветя на свети Ефрем в знак на благодарност за бързото чудо, което е преживяла.



Другото чудо в рамките на същия ден е за проблемната бременност на една млада жена, на която докторите й казали, че ще трябва да роди секцио. Майката и свекървата на въпросното момиче се молили пред иконата и след час с изненада младата майка им се обадила да съобщи добрата новина - докторите установили, че може да роди по нормален начин здраво бебе.

Чудотворната иконата на свети Ефрем Нови с частица от светите му мощи ще бъде пренесена на 20 юни в Павликени.

Посрещането на изображението на светия великомъченик и чудотворец Ефрем Нови ще бъде в 9,00 ч. сутринта и ще бъде изложена за поклонение в храм „Рождество Богородично“, като ще престои там само за ден.

В 17.30 часа в църквата ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.



За свети Ефрем се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага за страшни болести като рак, психични разстройства, сърдечни болести.

Идването на мощите на свети Ефрем Нови Чудотворец съпътства и събитието по представяне на книгите за неговия живот и чудеса „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ от 18,00 часа отново в храм „Рождество Богородично“ в Павликени.

От началото на годината светото изображение е било на разположение за молитва на мираните в Ямбол, Мездра, Враца, Велико Търново и други градове на страната.


В категории: Вяра , Добри Вести , Светии и свещеници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки