Случаят с кмета на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев бил сходен с този на Десислава Иванчева


Случаят с кмета на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев бил сходен с този на Десислава Иванчева
31 Май 2019, Петък


Това твърди заместник-главният прокурор Иван Гешев в сутрешния блок на БНТ

Автор: Янко Крумов

При вчерашната операция на специализираната прокуратура са задържани кметът на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев и други, случаят е сходен с този в "Младост". Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев в сутрешния блок на БНТ в интервю на живо от кабинета му.

Той поясни, че в случая в Пловдив не става въпрос за взимане на пари по този "балъшки" начин като при "Младост", а нещата били по-качествено отработени.



Повече подробности по случая ще бъдат оповестени, когато интересите на разследването позволяват това да се случи, обясни Гешев.

"Ако правя паралел със случая "Младост", прокуратурата беше максимално открита. В случая "Младост" се наложи да бъдем на 100% открити и да представим на обществото всичко, с което разполагаме. По една или друга причина цялото дело е в медиите. Оказва се, че хората, които професионално ги интересува това нещо, са го прочели, направили са си анализ как да не допускат грешки и са взели мерки да затруднят прокуратурата максимално, включително и службите за сигурност. Засега не им се получава", коментира Гешев.

Във всеки общински град има криминални авторитети, които са свързани по някакъв начин с местната власт, включително и магистратската, заяви Иван Гешев и допълни, че разкритията на подобни случаи се увеличават.



Припомняме, кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев беше задържан снощи, докато тренирал във фитнес зала. Обискиран е целият му багаж, а след това маскирани полицаи са претърсили автомобила му. Междувременно полицаи са задържали и пловдивски проектант, с когото Ралев работел. Акцията се ръководи от София, от КПКОНПИ. 

За спецакцията на прокуратурата в Монтана, където бяха задържани 15 души, Иван Гешев каза, че се проверява и връзка с емблематичен по думите му случай за измама на стойност 500 хил. лв. на "Кауфланд" в града. Той допълни, че групата на Мартин Антов, свързан с делото "Килърите 2", се е занимавала и с наркоразпространение и изнудване. Самият Антов е привлечен по обвинение, че е ръководил организирана престъпна група.

По случая с арестувания кмет, зам.-кмет на район "Божурище" и началник-отдел той обяви, че към документите по казуса тази сутрин е приложен и доклад на държавната финансова инспекция, която тъкмо е приключила проверка в общината, при която е установила множество нарушения. Днес прокуратурата ще поиска мярка "задържане под стража" за Георги Димов.

В 13,30 ч. заместник-главният прокурор Иван Гешев ще направи официално изявление в Специализираната прокуратура на ул."Черковна" №90 по най-актуалните теми от последните няколко денонощия.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Петя
05.06.2019 06:13:40
0
0
A ТОТЕВ НЕ ГО ЛИ НАБЛЮДАВАТ?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки