След пожара: Отчетени са опасно високи нива на олово около площада пред "Нотр Дам"


След пожара: Отчетени са опасно високи нива на олово около площада пред "Нотр Дам"
09 Май 2019, Четвъртък


Най-близките зони до катедралата са затворени


След разтопяването на оловния покрив на катедралата "Нотр Дам", нивата на оловото на площада пред катедралата и съседните улици са изключително високи, съобщи БТА.

Количеството на оловото в пръстта е от 10 до 20 гр/кг , което е от 32 до 65 пъти над препоръчваната от френските здравни власти горна граница от 0,3 гр/кг. Най-близките зони до катедралата са затворени.

Най-опасен е оловният прах по повърхностите на близките сгради и магазини. За да бъде предотвратено отравянето с олово, властите препоръчват почистване с влажна кърпа. Бременните жени и децата трябва често да мият ръцете си.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ужасяващи неща. противогази
10.05.2019 03:26:06
0
0
Още ужасяващи неща. И дано да не е вярно....или по-малко. Но при нас - със мръсотията, в пряк и преносен смисъл, толкова години и с колите и умишлената агресия!!!! От колко години е само проблемът/престъпността с МПС-тата???? И са подадени и описани и телефони до кой ли не и новите..неща.., и не знам какви и няма човек, който да каже, че не е умишлено, умишлена агресия и мръсотия!!! това е дебилска история, разбира се.... без закон!!! И много други хора. Рекет ли е? какво е? как така полицията няма да го спре? какви филисофии, полемики....ще се развиват???? Къде има такава престъпност!!! Какви мерки се взеха за противодействие????
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки