Майстори от три континента се събират в Орешак за фестивал на занаятите и изкуствата


Майстори от три континента се събират в Орешак за фестивал на занаятите и изкуствата
Снимката е илюстративна
02 Май 2019, Четвъртък


Участие ще вземат представители на 14 държави

Автор: Десант

От 3 до 5 май в Орешак ще се проведе поредното издание на традиционния Международен фестивал на занаятите и изкуствата. В рамките на форума майстори от три континента ще представят произведения, въплътили духа на своята национална идентичност и културно многообразие. Д

Участниците са от България, Русия, Полша, Япония, Китай, Индия, ОАЕ, Иран, Турция, Сърбия, Гърция, Мароко, Алжир и Палестина, ще ваят пред посетителите своите космогонии, отвеждащи в света на красотата и изяществото. Произведенията на изящните и приложни изкуства, магията  на занаятите, музиката, песните и танците,  ще  ни  направят част от атмосферата на вековните  културни традиции на различните народи.

Фестивалът се провежда под мотото „Обединени в многообразието“, като в него тази година ще се включат представители на 14 държави. На обща експозиционна площ от 1200 кв. м ще бъдат показани над 830 експоната на 76 автори.

България ще впечатли публиката с експонираната в Зала 1 обща изложба керамика на троянските майстори „Магията на глината“, а в Зала 2 ще представи експозиция с художествена обработка на текстил на Задругата на майстори на народните художествени занаяти.

В Зала 3 и Зала 4 ще се изложени произведения на занаятите и приложните изкуства на държавите участнички в Международния фестивал.

Освен експозиционна част и демонстрация на различни занаяти  всяка държава ще се представи и с музикални и танцови изпълнения, както с и традиционна кухня.

Посетителите ще могат да дегустират кулинарни изкушения от Русия, Индия, Китай, ОАЕ, Палестина, Мароко и музикални и танцови изпълнения от Русия, Китай, Индия, България.


В категории: Новини , Занаяти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки