Започва фестивалът "Празниците на хляба" в Своге


Започва фестивалът "Празниците на хляба" в Своге
30 Април 2019, Вторник


Освен да покаже майсторството на българите, форумът е и начин по-старите да предадат уменията си на младите

Автор: Десант

За четвърта година община Своге организира фестивала „Празници на хляба“, като на 1 май ще се проведе поредната надпревара сред участниците в проявата, съобщава БНР.

Жителите на всички населени места в Общината се включват със своите тестени произведения, които жури оценява и ще награди най-добрите на финала на 18 май. Освен да покаже майсторството на българите, фестивалът е и начин по-старите да предадат уменията си на младите.

Фестивалът „Празници на хляба“ тази година постави начало си на Лазаровден в село Церово, а малко по-късно и в с. Гара Лакатник. Ден по-късно, на Цветница, жителите на селата Томпсън и Владо Тричков оспорваха уменията си за приготвянето на най-вкусните и атрактивни погачи. Именно вкусът, атрактивното представяне и видът на тестените прозиведения, са критериите, по които се оценяват, обясни пред Радио София Нина Копринджийска, зам.-кмет на община Своге.

А освен да хапнете от вкусните погачи по време на „Празниците на хляба“, може да се насладите и на изпълненията на фолклорните и танцови формации към читалищата на населените места, които подготвят програма, с която проявите се превръщат в истински празник.


В категории: Новини , Традиции , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки