Свят: Британското правителство поде поход срещу "патешките устни" и "бразилското дупе"


Свят: Британското правителство поде поход срещу "патешките устни" и "бразилското дупе"
22 Април 2019, Понеделник


Самоинжектирането може да предизвика оток и инфекция, а в редки случаи може да се наложи и лечение с операция или медикаменти, ако е причинило образуване на бучки под кожата. То може също да причини слепота, предупреждават експерти
Британското правителство възнамерява да стартира от следващия месец кампания за справяне с "неуспешните" козметични процедури. Тя е предизвикана от увеличаващи се брой пациенти, подлагащи се на операции като "бразилско дупе" в чужбина, при което вече има множество случаи на смърт.

Има също и предупреждения за увеличаване на употребата на самостоятелно инжектирани дермални и устни филъри (пълнители). Те водят до риск от причиняване на усложнения, които след това трябва да бъдат лекувани сериозно.

Английското министерство на здравеопазването и социалните грижи съобщи за Би Би Си, че кампанията, планирана да стартира през май, ще се погрижи обществеността да бъде напълно информирана за важността от търсене на професионални съвети по отношение на филъри, ботокс и козметична хирургия.

Тя също се надява да намали броя на "неуспешните" процедури и произтичащото от това въздействие върху психическото и физическото здраве на дадено лице.

Лице, представило се с псевдонима "Грег", разказа, че е пристрастен към дермалните филъри - ампули за запълване на бръчки и гънки в кожата, въпреки че често се използват и за увеличаване на обема и промяна на формата на устните и бузите.

Той ги купувал онлайн - както и ампули с ботокс - и започнал да самоинжектира лицето си преди три години.

"Можете да изгубите връзка с реалността за това как изглежда лицето ви", споделя Грег. "Имаше момент, в който го правех често и майка ми забеляза, че лицето ми е нелепо изкривено и съм изгубил много от своите черти."

Самоинжектирането може да предизвика оток и инфекция, а в редки случаи може да се наложи и лечение с операция или медикаменти, ако е причинило образуване на бучки под кожата. То може също да причини слепота.

"Save Face" - националният регистър на акредитираните лекари, заяви, че е получил 934 жалби на пациенти за практикуващи лекари без лиценз през 2017-18 г. От тях 616 са свързани с употребата на дермални филъри.

Наскоро две британки починаха от т.н. бразилска интервенция за повдигане на дупе.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки