Корейски готвачи ще демонстрират майсторство на открито край морето


Корейски готвачи ще демонстрират майсторство на открито край морето
22 Април 2019, Понеделник


Бургас ще бъде домакин на двудневен фестивал, представящ културата на Южна Корея. Вижте цялата програма

Автор: Десант

17 и 18 май са дните, в които Бургас ще бъде домакин на двудневен фестивал, представящ културата на Южна Корея. Мястото на събитието е площада пред Пантеона в Морската градина.

В рамките на фестивалните дни бургазлии и гости на града ще имат възможността да опитат вкуса на корейската кухня, да играят корейски традиционни игри, да танцуват К-поп и още много други изненади.

Специални гости ще бъдат прочути корейски готвачи, който ще приготвят специалитети за дегустация. Концертната част ще бъде открита от Ансамбъла "Со Йънг Самулнори" в изпълнение на корейска фолклорна музика с традиционни ударни инструменти. Националният отбор по таекуондо на България ще демонстрира основните техники на източното бойно изкуство, развило се в Корея. С помощта на танцова формация "Токсик" К-поп ритмите ще завладеят Приморския парк и ще вдигнат градуса на настроението.

Събитията се организират от Посолството на Република Южна Корея и Община Бургас с помощта на Корейска фондация. Входът е свободен!

"Дни на Южна Корея" е първият кулинарно-културен фестивал от поредицата събития, посветени на културата на други държави, които Община Бургас ще организира тази година. Културния си колорит ще покажат още Русия, Португалия, Италия, Армения, Чехия и Китай.

Като съпътстващо събитие към "Дни на Южна Корея", на 26 май в Летния театър, от 18.00 часа, ще се проведе концерт на U-Angel Voice и вокален състав "Фортисимо".

Посетителите ще могат да се насладят на забележителни класически, традиционни и съвременни мелодии, изпълнени от младия, но много талантлив корейски мъжки хор. След като момчетата обират овациите на световната сцена и след тяхното успешно гостуване в България през 2018 г., те отново са тук, за да вдъхновят и бургаската публика. Специален гост на този концерт е вокалният ансамбъл "Фортисимо" с диригент Милена Добрева.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки