Започна туристическият сезон на средновековен град Червен


Започна туристическият сезон на средновековен град Червен
Снимка: РИМ-Русе
21 Април 2019, Неделя


Нова информационна система посреща посетителите

Автор: Десант

С издигане на знамето, русенския музей официално обяви началото на туристическия сезон на средновековен град Червен за 2019 г.

На разположение на посетителите е и новата информационна система, изградена на територията на крепостта. Освен археологически планове, тя включва в себе си визуални реконструкции, архивни фотографии и снимки на предмети, разкрити при проучванията. По този начин са представени по-широк кръг от тематики, които включват не само физическите останки от сгради, но откриват поглед и към хипотезите за живота в тях през Средните векове.

Информационната система се състои от 26 табла, разположени по цялата територия на Червен. Визуалните реконструкции показват образи от пейзажа на града през Средновековието, а туристическите карти допълват възможностите за избор на маршрут през територията на археологическия резерват.

Освен информация за функциите на сгради, плановете насочват посетителите и към местата за отдих и услуги. Всяко от таблата е снабдено и с индивидуален QR-код, който препраща към конкретна секция от страницата на Русенския музей. Там всеки от посетителите може да получи допълнителна информация, както и да се свърже с новата фейсбук-страница, посветена на средновековния Червен и да даде своите препоръки за бъдещото развитие на експозицията на открито.

Всички текстове в новата информационна система са достъпни на български и английски език.


В категории: Добри Вести , Средновековие

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки