Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи отлична акредитация


Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи отлична акредитация
02 Април 2019, Вторник


Акредитацията е за срок от пет години и лекарите в отделението се надяват, че ще привлекат нови колеги към предизвикателството "Спешна медицина"

Автор: Десант

Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи отлична акредитация и вече е база за специализация на млади лекари. Акредитацията е за срок от пет години и лекарите в отделението се надяват, че ще привлекат нови колеги към предизвикателството "Спешна медицина".

"Оценката е заслужено признание за старанията и уменията на екипа ни", коментира д-р Здравка Инджова, началник на отделението.

Миналата година в УМБАЛ Бургас са постъпили на работа 27 млади лекари. Всички са се дипломирали като отличници в съответните медицински ВУЗ-ове и са избрали да дойдат да работят или да се върнат в Бургас.

Един от тях е д-р Димитър Казаков, чиято страст е спешната медицина. Спешното отделение е първата му месторабота след завършването. А докато е студент, три последователни лета е тук като доброволец. Сега обмисля възможността да специализира "Спешна медицина".

"Пробвал съм и в други отделения, но се върнах в Спешното. Резултатът тук се вижда веднага. Тук повече се работи с пациентите и по-малко се пише", обяснява д-р Казаков.

Той, както и други негови колеги са на мнение, че е необходима промяна на здравната ни система, в посока повече внимание към пациента и по-малко бюрокрация, за да могат хората да получават по-добро здравно обслужване.

Проблем е и социалната система, с чиито последствия за съжаление се борят лекарите - всеки ден тук постъпват пациенти, които не се нуждаят от лечение, а от домашни грижи или настаняване в социална институция.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки