Марияна Николова: България се утвърждава като една от най-конкурентните инвестиционни дестинации в Югоизточна Европа


Марияна Николова: България се утвърждава като една от най-конкурентните инвестиционни дестинации в Югоизточна Европа
29 Март 2019, Петък


Заместник-министър председателят по икономическата и демографска политика разговаря с румънския си колега Виорел Щефан в Букурещ

Автор: Десант

„България се утвърждава като една от най-конкурентните инвестиционни дестинации в Югоизточна Европа с доказан имидж и добри условия за развиване на бизнес и инвестиции в сектори, създаващи среда и висока добавена стойност“.

Това заяви заместник-министър председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова по време на разговорите с румънския си колега Виорел Щефан в Букурещ, Румъния.

Двамата обсъдиха и възможностите за проекти, програми и прояви, включващи България, Гърция, Румъния и Сърбия, които да подпомагат предприемачеството, малките и средни предприятия.

Насърчаването на провеждането на съвместни бизнес форуми между фирми от четирите държави в области от взаимен интерес също бе сред темите на срещата.

Виорел Щефан акцентира върху необходимостта от изграждането на инфраструктурни връзки в областта на енергетиката, транспорта и използването на общите възможности между двете страни.
Марияна Николова е част от българската делегация начело с министър-председателя Бойко Борисов, който участва в Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия.


В категории: Политика , Международна политика , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
точно обратното
30.03.2019 14:55:21
0
0
Пишат точно обратното - статистиката дава, че 10 пъти са намалели инвестициите. Най-малко! може да не си спомням точно...
После в какви области са? Какви работни места, заетост са разкрили.... Структурни, или фантасмагории ???
Ето още.... относно партийци/партии. Артекс-Герб. Цв. Цветанов. Напуснал поста/НС, обаче не се отказвал от поста в партията???? И каква е тази партия, която ще претендира за право, морал, доверие - и ще толерила подобно нещо??? И медийте - само привеждат новините, какво станало. А анализите? Като се вземе само това. А правосъдието???
Или, ще защитаваме целия свят - само в България, нищо няма да свършиме.... Аз много защитавам по света, всичките държави. А в България - нищо. Пак???
НФСБ, В. Симеонов- съжалявал за цв. цветанова. и т.н.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки