В етнографския музей в Бургас излагат дарени вещи от стари бургаски родове


В етнографския музей в Бургас излагат дарени вещи от стари бургаски родове
Снимка: РИМ-Бургас
20 Март 2019, Сряда


Инициативата за безвъзмездното им предоставяне е изцяло на дарителите

Автор: Десант

Стенен часовник „Hamburg American Clock”, ръчни шевни машини, стари радио- и телевизионни апарати, сервизи и албуми, дамски шапки от 30-те години на миналия век, обувки, сватбена рокля от 1880 г. и др. Това са само част от експонатите от „Първа дарителска изложба”, подредена  в  бургаския етнографски музей.

Предметите са дарени от бургазлии през последните няколко години. Инициативата за безвъзмездното им предоставяне на музея е изцяло на дарителите.

Идеята за изложбата е да се покаже положителната тенденция, в последно време все повече хора да оценяват значението на музея за съхранението на своята родова история, спомени и наследени вещи. До момента събраните предмети в Етнографската експозиция са много повече от изложените и ще бъдат показани пред публика в последващи изложби. Всеки един от тях разказва по една и повече любопитни истории от миналия век. 

В експозицията участват дарени вещи от известния етнолог, д.и.н. Рачко Попов,  арх. Филипа Гугучкова, Гергана Кирова, Анастасия Попова, Аделина Данаилова Бончева, Люба Ханджиева, Ани Тепеликян, Антония Стоева, Иван Моллов, Стоян Димитров, Александър Велков.

„Първата дарителска изложба“ може да бъде видяна от 22 март в централната зала на Етнографския музей (Бургас, ул. Славянска 69).


В категории: Новини , Бит и култура

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки