Продължава пролетното засаждане на дървета и храсти във Варна


Продължава пролетното засаждане на дървета и храсти във Варна
20 Март 2019, Сряда


23 иглолистни дръвчета от видовете ела и кипарис вече има до параклиса в кв. „Чайка“

Автор: Десант

В първия пролетен ден на променадната  алея, в близост до параклиса в квартал „Чайка“,  бяха засадени 23 иглолистни дръвчета от видовете ела и кипарис.

Досега в рамките на акция Пролетно засаждане 2019 г. на територията на „Приморски“ - по бул. „Левски“, в кв. „Виница“, пред пилоните със знамената в кв. „Бриз“, в околностите на Парк – паметника на „Почивка“ и Двореца на културата и спорта са засадени 105 дръвчета – ели, туи, кедри и липи, съобщи Петя Проданова, кмет на района.



Тя допълни, че до края на месец март с нови насаждения, храсти и дървета,  ще се сдобият и пространствата на площад „Съединение“, градинката на ул. „Генерал Гурко“, по бул. Княз Борис Първи“ и на ул. „Царевец“ до паметника на руските войни, сражавали се за Варна през 1828 г.

Във връзка с  грижата за намаляване на шума и чистотата на въздуха през изминалата  2018 година като продължение на дългосрочна програма за опазване и подобряване на околната среда в Район „Приморски“, бяха засадени както следва: през пролетта 117 дървета и 1050 храстa, през есента 134 дървета и 5352 храста.

Всички растения и през миналата и през тази година са осигурени чрез компенсационни програми на Община Варна.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки