Читателите ни пишат: Елате и вижте какви ремонти се правят в училищата в София


Читателите ни пишат: Елате и вижте какви ремонти се правят в училищата в София
19 Март 2019, Вторник


В целия район „Връбница” няма нито една спортна площадка, но в ромското училище и в ромската част на квартала има две, които отгоре на всичко не се пазят, възмущава се Димитър Тодоров

Автор: Янко Крумов

Димитър Тодоров от София ни сигнализира за извършен некачествен ремонт по евро програма, приключил през 2018 г. в 70-то ОУ „Св. Климент Охридски” в кв. „Модерно предградие”, район „Връбница“. Такива евро програми за „Основен ремонт и реконструкция“ са одобрени за 26 училища и детски градини в София.

Ето и текстът на писмото:

„Според мен трябва да се назначи експертна комисия, която да провери качеството на извършените ремонтни дейности, материалите с които се работи, фирмата строител- за конфликт на интереси, по какъв начин е спечелила конкурса, защото районната администрация определено не упражнява контрол по качеството на ремонта.

Видимо от снимките, които предоставям, топлоизолацията, която е поставена на сградата, е с четири дюбела на кв. м., а трябва да има от осем до десет по техническа спецификация.

Немалко пъти по новините сме гледали от некачествено поставена топлоизолация какво се случва, откъснати части от нея смазват коли, а там все пак учат деца.

Разполагам с информация от служители в училището, че ремонтът, направен вътре, е също толкова некачествен колкото и отвън.

Важно уточнение е, че в училището учат почти изцяло деца от ромски произход, които дефакто не ходят на училище, но отсъствията им не се отразяват в дневниците, за да не изгубят по този начин техните родители помощите, които получават всеки месец, а те не са малко.

Питаме се, ако това е така, защо във въпросното училище се инвестират толкова много пари, вместо да се инвестират в друго детско заведение.

В двора на училището общината е направила по програма ново модерно футболно игрище, подобно има и на ул.”Връх Манчо”, зад бл.9 в кв. „Модерно предградие”, но тези спортни площадки вече изглеждат стари, неизползваеми и амортизирани.

В целия район „Връбница” няма нито една такава спортна площадка, но в ромското училище и в ромската част на квартала има две, които вече са без мрежа, защото местните жителив квартала я откраднаха.

След като общината е направила такава инвестиция за много пари, трябва да я поддържа и пази по някакъв начин“
, пише Димитър Тодоров, който прилага и снимки като доказателство за думите си.












В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки