Иззеха от куриерски фирми в Русе кашони с ментета на известни търговски марки


Иззеха от куриерски фирми в Русе кашони с ментета на известни търговски марки
Снимка: dunavmost.com
15 Март 2019, Петък


Вижте подробноти за акцията на МВР

Автор: Десант

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР - Русе са извършили на 14 чарт проверка във връзка с информация за търговия  със стоки, носещи различни търговски марки, без съгласието на притежателите на изключителното право върху тях, съобщава сайтът „Дунав мост".

В тази връзка е проверен офис на куриерска фирма в Русе на булевард "Липник", където пратка от такива артикули е изпратил 46-годишен мъж. Те са били насочени към клиенти от Европейския съюз.

При действията на полицаите там са установени 18 кашона, в които е имало дрехи, портмонета и колани, брандирани с известни търговски марки. За въпросните артикули не е установено да има съгласие на притежателите на изключителното право върху търговските марки за клас 25 по МКСУ /международна класификация на стоките и услугите/, за конкретните марки. Те са били предадени от куриерската фирма на полицаите.

Случаят е документиран и е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 172б, ал. 1 пр. 1 от НК. 46-годишният мъж не за пръв път попада в полезрението на служителите на икономическа полиция. Преди около месец в Русе той е бил засечен при изпращане на такива стоки, за което тогава е било образувано досъдебно производство.

В хода на провежданата акция вчера служителите на икономическа полиция са установили още един подобен случай. При проверка в офис на фирма за куриерски услуги, намираща се в централната част на град Русе, са заловили две лица от с. Смирненски – мъж на 33 години и младеж на 16 г., в момент на подготвяне за изпращане в други страни от ЕС голямо количество стоки, също обект на изключителното право на известни търговски марки. За тези артикули и въпросните марки отново не е установено наличието на съгласие на правопритежателите.

При последвало претърсване и изземване, в имоти на територията на община Ветово, стопанисвани и обитавани от 33-годишния мъж, са установени още стоки с логото на известни търговски марки. Общото количество е около 200 килограма – дрехи, обувки и други. Случаят е докуметиран, като е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 172б, ал. 1 пр. 1 от НК.

Работата по досъдебните производства продължава под наблюдението на Русенска районна прокуратура.

В случаите е засечено нерегламентираното ползване на общо 18 търговски марки. Предстои уточняване на причинените вреди.

Източникdunavmost.com


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки