Майстори занаятчии ще представят в столицата традиционни български занаяти


Майстори занаятчии ще представят в столицата традиционни български занаяти
07 Март 2019, Четвъртък


Събитието подкрепя Регионална занаятчийска камара - София

Автор: Десант

Майсторизанаятчии ще представят традиционни български занаяти в столичния Сердика Център. Между 15 и 17 март, на ниво -1, всеки посетител на търговския център ще може да се запознае и да се докосне до някои от занаятите - тъкачество, везбарство, грънчарство, гайтанджийство и много други. Под ръководството на майсторите те ще могат да изработят сами дори музикален инструмент като гъдулка или пък да се опитат да избродират шевица върху народна носия.

Събитието подкрепя Регионална занаятчийска камара – София, които насърчават развитието на занаятите в България.

По време на изложението „Традициите оживяват“ посетителите ще могат да се докоснат до позабравените български традиции и занаяти. Нестандартният уикенд обещава да разпали интереса и любопитството на съвременния човек към миналото. Въпреки че са почти непознати в автентичния им вид, повечето от българските занаяти продължават неизменно да присъстват в нашето ежедневие. Старинни накити, шапкарство, изделия от кожа, керамика и плетиво ще докажат, че традиционните елементи успешно могат да се вплетат в съвременната мода.

За да се представят максимално атрактивно българските занаяти, в Сердика център ще бъдат обособени две зони – модерна и традиционна. В модерната зона посетителите ще могат да видят както модерни, така и ретро аксесоари от близкото минало.

Във втората зона ще бъдат представени традиционни за България народни художествени занаяти. Посетителите на центъра ще могат да се докоснат до автентичното занаятчийско изкуство и да се запознат с любопитна информация от майсторите за историята и спецификата на конкретен занаят.


В категории: Новини , Занаяти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки