Бойкотът на БСП може да доведе до отнемане на субсидията им


Бойкотът на БСП може да доведе до отнемане на субсидията им
25 Февруари 2019, Понеделник


БСП губят. Това е същият казус като неотиването на Нинова на конгреса на ПЕС в Лисабон, на който бе преизбран Сергей Станишев, коментира политологът и бивш депутат от левицата Татяна Буруджиева

Автор: Десант

Според политолога и бивш депутат от БСП Татяна Буруджиева правилникът на Народното събрание в момента се употребява по политическо предназначение.

"Ако трябва да продължим логиката, в която се развива сегашната ситуация, може би ще се стигне до отнемане на субсидията им, защото, парите които получават депутатите, се взимат от данъкоплатците, тоест тези пари са, за да се върши работа.

Все пак никой не гласува за партия, която да излиза от парламента, а БСП излиза вече за трети път оттам. Субсидията е да се върши партийна и политическа дейност. Да не се стига дотам да се отнема субсидия. Според мен опозицията само губи от подобни действия'', заяви пред БНТ политологът.

По думите й, БСП не могат да измислят как да се върнат в парламента. "Има важни теми, които засягат и самото БСП, и избирателите, и актива, по които БСП няма да говори, защото не присъства. Те губят от това", каза още Буруджиева. 

"БСП губят. Това е същият казус като неотиването на Нинова на конгреса на ПЕС в Лисабон, на който бе преизбран Сергей Станишев. Големият професионализъм в политиката не е когато си мнозинство, а когато си опозиция. Нима лошият рейтинг на парламента е само заради управляващите?" - попита Буруджиева.

Никой не фотосинтезира, някой ще трябва да плаща надниците на тези народни представители, които не ходят на работа, добави тя.

"Към депутатите трябва да има същата справедливост на закона, както към всички българи. Големият контрол на избраниците е от избирателите. Когато излизаш, очакваш да се случи нещо, а тук не е ясно какво ще се случи, като излезеш."


В категории: Политика , Анализи , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки