Родител 1. Родител 2. Получовек. Нечовек. Античовек.


Родител 1. Родител 2. Получовек. Нечовек. Античовек.
21 Февруари 2019, Четвъртък


Именно задръстените и старомодни копелета позволиха на съвременните и модерно мислещи да говорят, че е напълно в реда на нещата да осъдиш родителите си, че са ти дали живот без твое разрешение

Автор: Веселин Максимов

„Родител 1“ и „Родител 2“ сякаш поставя началото. Отдавна са тръгнали надолу, но това е много силна стъпка към предварително сигурния край. Остава ни надеждата, че първо имаме доста време, докато стигнем и надминем техния масраф, че и тук да започнем тежки и нетърпящи възражение разсъждения кой ще се обиди, ако го наречеш „жена“, „мъж“, „дете“, „гражданин“, „циганин“, „българин“, „арабин“, „европеец“, „азиатец“....

Тази надежда е доста тесен лъч, като се огледаме как и при нас, които се хвалехме, че неграмотни хора допреди трийсетина години е нямало, се завръщат болести от 18 и 19 век. Понеже все повече у нас книгите са предмет на презрение за сметка на свободолюбивия и независим интернет дух. Защото книги уважават само задръстените и старомодните, а съвременните и модерно мислещи псуват ваксините, ненавиждат националните флагове и злобно се присмиват на глупаците, твърдящи, че има два човешки пола, три граматически рода, объркани хромозоми, някой си Бог или господин Чарлз Дарвин.

Именно задръстените и старомодни копелета позволиха на съвременните и модерно мислещи да говорят, че от майка си не излизаш с Марсово копие или Венерино огледало между краката, а „някакъв друг“ и е напълно в реда на нещата да осъдиш родителите си, че са ти дали живот без твое разрешение, като онзи индиец, ревностен радетел на „антинатализма“.

Задръстените и старомодни тъпаци дадоха светлина на модерните си и свръхсъвременни наследници да измислят учението „антинатализъм“ - философска и етична позиция, според която раждането на човек без негово съгласие е неправилно от морална гледна точка.

Веганизъм. Волунтаризъм. Антинатализъм. Тридесет и един пола. Полово неутрално образование. Джендър, не секс. Родител 1. Родител 2. Почти човек. Получовек. Нечовек. Античовек.

По-старите, всъщност най-старите и най-задръстени имат една приказка по въпроса: Добър е Господ, че ни търпи.

Няма да е още дълго.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки