Тест за идиоти: Пишеш "Есе!" и получаваш къща в Канада


Тест за идиоти: Пишеш "Есе!" и получаваш къща в Канада
Ключови думи: къща, канада, есе
25 Януари 2019, Петък


Случаят нагледно доказа теорията, че потребителите във Фейсбук четат единствено заглавията на новините и нямат потребност да използват мозъчните си клетки

Автор: Силвия Горанова

Материал на bTV показа нивото на читателската аудитория в социалните мрежи, при това, без да е предварително мислен социален експеримент. На 24 янури медията публикува на страницата си във “Фейсбук” любопитната новина “Напиши есе, спечели къща” за 1,7 млн. канадски долара”.

Това, което последва, е трудно обяснимо.

Дописката разказва за жена от Канада, която организира конкурс за есе. Наградата е голяма къща на езерен бряг в Албърта, Канада, оценена за 1,7 млн. канадски долара.

Масово потребителите са написали думата “есе” в коментарите с надеждата, че ще им бъде подарена къщата на тях, което нагледно доказа теорията, че потребителите във Фейсбук четат единствено заглавията на новините и нямат потребност да използват мозъчните си клетки.

Показателен е обаче и един коментар, пуснат в сайта на самата телевизия от никнейм "Лалю Петров":

"Случилото се с "ESE"-то не е социален експеримент. Това е показател каква идиотска аудитория сте отгледали, обучили и ви потребява. Вас, най-тъпата, пропагандна и мозъкопромиваща медия от всичките национални.

Не, че Нова и БНТ са цвете, но в сравнение с вас направо са цъфнали и вързали. Тези 80%, които според мен са над 90, точно те ви гледат!

Разцепват се между "Ферми" и Брадъри, Славчо и Господарите при конкурентите.

Отгледахте, не без помощта на родителите, едно материално, немислещо и зверски тъпо поколение, както казваше един добър мой приятел, "фабрика за ла*на".

Ми, честито. Тези с ESE-тата ще избират новите стари политици, ще раждат и възпитават нови материални кретенчета. Ще са новите министри, шефове, работници.

Страшно ли ви е? Страшно е!

Както е казал пък друг популярен блогър - "ОТМЕНЕТЕ ДЕМОКРАЦИЯТА!"

ESE! 
ESE!
ESE!!!"


В категории: Новини , Коментари

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Простотия
28.01.2019 05:08:07
0
0
Простотия.
1
Симона
26.01.2019 17:22:20
3
1
Есе
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки