Никой не признава за фалшивите ТЕЛК-ове


Никой не признава за фалшивите ТЕЛК-ове
Д-р Сашко Симеонов Снимка: Нова ТВ
22 Януари 2019, Вторник


Близо 30% от всички получавани пенсии са инвалидни в областите Силистра, Разград, Монтана, Габрово и Видин

Автор: Десант

Стотици милиони са източени с фалшиви решения на ТЕЛК в цялата страна. Това стана ясно вчера от пресконференция на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Престъпната схема е разкрита при акция на прокуратурата и МВР. Едно фалшиво решение струвало между 600 и 2 500 лева.

Проверяващите са се насочили към онези региони в страната, в които броят на инвалидните пенсии е най-висок. Близо 30% от всички получавани пенсии са инвалидни в областите Силистра, Разград, Монтана, Габрово и Видин.

Пред камерата на Нова телвизия председателите на двата състава на ТЕЛК към МБАЛ Силистра отрекоха да са участвали в незаконни схеми.

„При нас пациентите пристигат с предварително подготвени от личните лекари документи – консултации, изследвания и епикризи, ако пациентът е лежал в болница. Ако преценим, изискваме и допълнителни изследвания. След това цялата документация се изпраща в РЗИ и докато е там, може да се обжалва”, обясни д-р Сашко Симеонов, председател на ТЕЛК Първи състав към болницата в Силистра.

Д-р Ангел Господинов пък обясни, че членовете на ТЕЛК-комисиите са най-малко трима, а в някои случаи - четирима или петима.

„Ние сме инстанцията, която определя процентът на инвалидност, но подлежим на последващ контрол”, каза още д-р Симеонов.




В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки