Валери Симеонов: Циганският проблем не се решава с галене с перце и с наливане на пари


Валери Симеонов: Циганският проблем не се решава с галене с перце и с наливане на пари
11 Януари 2019, Петък


Държавата трябва да влезе в гетата и да приложи с желазна воля цялата строгост на закона. Не само във Войводиново, нявсякъде в страната – категоричен е лидерът на НФСБ

Автор: Светлана Николова

Никой не може да заобиколи циганския проблем в България чрез наливане на пари. Така няма да стане. Тук се иска сериозен подход – такъв, какъвто сме заложили в програмата на партия „Национален фронт за спасение на България“. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов, помолен да коментира последните събития в пловдивското село Войводиново.

„Държавата трябва да си стъпи на краката, за да няма повече такива случаи на разхайтили се, развилнели се и самозабравили се изроди, които да посягат на български граждани, ограбват, убиват и изнасилват беззащитни жени. На това трябва да се постави точка“, категоричен е Валери Симеонов.

Той обясни какви са акцентите в програмата на НФСБ за справяне с циганския проблем. На първо място е поставен въпросът за ядрата на циганската престъпност – гетата.

Държавата трябва да влезе в гетата. Не само във Войводино, навсякъде в страната. С полиция, с прокуратура, с властите, свързани със строителния контрол и с изпълнението на нормите в Закона за устройство на територията, който не е писан само за българи, а за всички.

Едно от решенията на проблема е задължителното връщане на децата в училище – първите стъпки вече са направени от българското правителство, но това трябва да бъде по-мащабно действие. Ако трябва да се наливат пари, то нека да е в такава посока, свързана с образованието, а не за всякакви безумни инициативи, от които видяхме, полза няма.

Но това е въпрос на дългосрочна държавна програма. А не въпрос на галене с перце, с европейски средства или с пари на измъчения български данъкоплатец. Не с разни декади на „ромско включване“, където се изливат десетки милиони евро, а никаква полза няма. 

Тези хора трябва да разберат, че имат задължения. И че техните права не са повече от тези на всеки български гражданин. Това, че те са цигани, не им създава никакви привилегии. И никой не е длъжен да се грижи за тях, да ги изхранва и да обгрижва техните деца. Няма такова нещо!

Те трябва най-после да разберат, че в България има закони и че тези закони се прилагат с желязна сила“,
каза още Валери Симеонов.


В категории: Политика , Коментари

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
DA
12.01.2019 11:57:14
0
0
DA,AMA MNOGO OT TJX SA S PO 2-3 PASPORTA!I S RAZLI4NI IMENA-BALGARSKO,MJUSOLMANSKO ..IT.N.T.?!
1
Хайдук
12.01.2019 06:25:05
1
0
Първо трябва да бъдат регистрирани поименно всички роми ! Много от тях са имат коптори на различни места в страната и получават помощи от няколко места ,включително и чужбина !
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки