Кокосовото масло ни вталява и спомага да се отървем от много болести


Кокосовото масло ни вталява и спомага да се отървем от много болести
14 Декември 2018, Петък


То е незаменимо при сърдечносъдови проблеми, диабет и заболявания на щитовидната жлеза

Автор: Дина Харизанова

Съществуват много причини, поради които трябва да използваме кокосово масло. То не е много популярно у нас, но пък си струва да знаем за какво е полезен този подукт.

И така, на първо място, той ни помага да се отървем от излишните килограми. Една лъжичка от него има само 120 калории. Кокосовото масло притежава висок термогенен ефект, което означава, че то силно увилачава разхода на енергия, при който процес изгаря мазнините.

Това съответно спомага за ускоряването на метаболизма и превръщането на мазнините в мускули.

В същото време, поддържа хормоналния баланс и съдейства за това органите да са здрави.

Освен това то проявява много друти различни свойства:

Антибактериални – унищожава бактериите, които водят до възпалния на венците, инфекции в гърлото и проблеми с пикочните пътища;

Антиканцерогенни – предотвратява разпространението на раковите клетки и укрепва имунната система;

Противогъбчни – директно унищожава досадните гъбички;

Противовъзпалители – намалява възпаленията и ускорява регенерацията на увредените участъци;

Антимикробно – убива бацилите и се бори с инфекциите;

Антиоксиоксидантно – защитава от действието на свободните радикали;

Антиретровирусно/паразитарно – избавя от глисти и други паразити в червата и унищожава вирусите, причиняващи херпес, грип и треска.

Плюс всичко това, кокосовото масло оказва косвено въздействие и върху нивото на захарта в кръвта, затова се препоръчва на диабетиците, които прилагат диета с ниско съдържание на мазнини и високо ниво на въглехидрати. То спомага да се забави проникването на глюкозата в кръвта и намаляна нивото 

Кокосовото масло намалява и риска от възникването на сърдечносъдви заболявания. Изследване сред полинезийците, които получават 60% от всички калории в менюто си именно от кокосово масло, показва че те не страдат от тазива заболявания. Жителите на Папуа Нова Гвинея например, които го употребяват ежедневно, нямат признаци на сърдечни болести или инсулт.

Това масло поддържа и нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Много изследвания потвърждават връзката между него и обмяната на веществата. Съдържащите се в кокосовото масло специфични киселини ускоряват метаболизма и придават бодрост на човека.

Хипотиреозата е автоимунно заболяване, което трудно се поддава на лечение с фармацефтични препарати. Но за да се намали възпалението е достатъчно да с приема кокосово масло и то ще спомогне за правилното преобразумане на нужните хормони.

Забележително негово свойство е и способността му да убива гъбичките от рода Кандида, причиняващи хронична умора, редица храносмилателни проблеми, автоимунни заболявания, вкючително Хашимото, разтройства в концентрацията на вниманието и влошената памет, кожни екземи, вагинални и пикочни инфекции, раздразнене и безспокойство, алергии и куп други проблеми.

По данни на изследвания на Университета Райс, почти 70% от всички хора на планетата страдат от тези гъбички.

Ежедневната употреба на кокосово масло, освен това, помага да стопим мазнините в коремната област. Само 2 с.л. от него са достатъчни да се изгорят излишните висцерални мазнини. А това ще подобри и състоянието на кожата и косата.

Скорошни изследвания, проведени на 40 жени, показват, че приема на този продукт всеки ден в течение на 12 седмици, води до чувствително намаляване на талията.


В категории: Новини , Рецепти за здраве , Здравословно хранене

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки