Тръмп след нападението в Страсбург: Още едно основание за строеж на стена с Мексико


Тръмп след нападението в Страсбург: Още едно основание за строеж на стена с Мексико
12 Декември 2018, Сряда


Чък и Нанси трябва да ни осигурят гласовете, за да имаме допълнителна сигурност по границата! - написа в Туитър американският президент

Автор: Десант

Президентът на САЩ Доналд Тръмп взе повод от нападението с огнестрелно оръжие във Франция, за да призове лидерите на демократите в двете камари на американския Конгрес да подкрепят финансирането на строежа на стена по границата с Мексико, предаде агенция Асошиейтед прес, цитирана от Нова ТВ.

Държавният секретар Майк Помпейо каза в телевизионното предаване "Фокс и приятели", че както изглежда, при нападението няма убити и ранени американци. Помпейо също наблегна на необходимостта от сигурност по границата с Мексико.

Тръмп написа днес в Twitter: "Още една много лоша терористична атака във Франция. Смятаме да подсилим още повече границите си. Чък и Нанси трябва да ни осигурят гласовете, за да имаме допълнителна сигурност по границата!"

Президентът визираше лидера на демократите в Сената Чък Шумър и лидерката на демократите в камарата на представителите Нанси Пелоси, които вчера се срещнаха с него.

Вчера вечерта 29-годишният жител на Страсбург Шериф Шекат, известен на силите на реда за престъпления от нетерористичен характер, откри огън на коледния базар в града.

Трима души бяха убити и най-малко 12 бяха ранени.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки