Композитор дари коледно песните си на българските училища и детски градини


Композитор дари коледно песните си на българските училища и детски градини
11 Декември 2018, Вторник


Доно Цветков е познат с едни от най-популярните съвременни български песни за деца: "Ало, ало, слънчице", "Роклята на мама", "Зайче" и  др.

Автор: Десант

Коледен подарък направи композиторът Доно Цветков - той обяви във фейсбук, че подарява безвъзмездно на всички училища и детски градини, които желаят да получат неговия  авторски албум с 10 зимни и коледни песни - "Приказка сребърнобяла".

"Не очаквах толкова голям интерес, което ме направи истински щастлив. Изпратих албума както на училища, детски градини и читалища в цялата страна, така и на училищата на българските общности  по света – в Германия, САЩ, Великобритания, Франция, Испания, Холандия и още много други страни.

Все още изпращам албума и дори някой да ми пише след Коледа, също ще го получи".

Това сподели композиторът, който е познат с едни от най-популярните съвременни български песни за деца: "Ало, ало, слънчице", "Роклята на мама", "Зайче" и  др.

14 от тях вече са включени и в учебниците и помагалата по пеене, които се ползват в българските училища и детски градини. 

Албумът "Приказка сребърнобяла" включва "снежни песни", в които познати и обичани изпълнители като Орлин Павлов, Деси Добрева, Наско от БТР, Милица Божинова, Николай Манолов и дует "Мания" пеят заедно с децата от популярното детско шлагерно студио ДА от морската столица.


Орлин Павлов

Албумът "Приказка сребърнобяла“ със своите "снежни" песни носи топлотата на Коледа като съчетава традиционното коледно звучене със съвременни аранжименти на Красимир Илиев и текстове, чийто автори са Райна Пенева, Кина Къдрева, Матей Шопкин и Вера Стойкова.


В категории: Новини , Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки