Даровити варненчета спечелиха награди от три национални конкурса


Даровити варненчета спечелиха награди от три национални конкурса
Децата от център „Касталия” се отличиха с награди и за Деня на будителите
11 Декември 2018, Вторник


Младежите са от център „Касталия” при ЦПЛР – Общински детски комплекс

Автор: Десант

С награди от три национални литературни конкурса се завръщат възпитаниците на Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия” при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

В раздел „Слово” на НК „От Коледа до Васильовден”с Първа награда си тръгва Добромира Миткова. Завоювани са и две трети награди. Те са съответно за Габриела Иванчева и Андрея Елеонор Харвин.

Конкурсът по гражданско образование за есе „Хората - еднакви и различни” донесе на „Касталия” една втора награда и поощрение. Те отиват при Деница Русева и Моника Желязкова.

„Конкурсът за поезия и проза „Рождество Христово” завърши за школата с втора награда и поощрение”, разясни Магдалена Маркова, ръководител на „Касталия”. Отличените деца са Лидия Славова и Габриела Стефанова.

И трите конкурса са от календара на Министерството на образованието за изява на ученици и деца по интереси.  Награждаването на призьорите за първите два конкурса е насрочено за 14 декември в столицата. „Рождество Христово” ще посрещне победителите на 18 декември в Бургас.


В категории: Новини , Общини , Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки