Грозен строеж на хотел насред старинните къщи в Лещен възмути социалните мрежи


Грозен строеж на хотел насред старинните къщи в Лещен възмути социалните мрежи
19 Ноември 2018, Понеделник


Дебелиадата продължава, е написал художникът Чавдар Гюзелев, който пръв сигнализира за безумието

Автор: Десант

Четириетажен хотел с асансьор съвсем скоро ще се извисява сред старинните къщички с каменни покриви в красивото село Лещен, разположено в Западни Родопи. За това сигнализира в социалната мрежа художникът Чавдар Гюзелев, който публикува и снимка от новостроящото се здание.

„Лещен. Четириетажен хотел?!?!?! С асансьор. Кой е разрешил подобно безумие? На кого може да хрумне подобна кретения? Абсолютна съсипия...И това не е краят, дебилиадата продължава!“, коментира творецът.

Постът му събра стотици коментари. Хората се питат как подобна сграда ще се впише в типичната атмосфера на възрожденско българско село и кой е позволил строежа.

„Чакаме чалготека, казино и стрип клуб. В двора на църквата, Миро прави скара с 200 места“, коментира иронично приятел на Гюзелев. Друг допълва, че задължително трябва да има и СПА процедури, така че туристите да демонстрират аристократизъм.

„Лещен е станал Слънчев бряг 2. Има цели два нови квартала, настроени с къщи за гости / семейни хотели по т.нар. Програма за развитие на селските райони. Европа субсидира бетонирането на Родопите, дами и господа. Най-големият абсурд е, че повечето са с басейни. На въпроса ми - как ги пълните с вода, при положение, че има хронично безводие, една от управителките ми отговори чистосърдечно: "Пълним го в началото на сезона и го изпразваме в края"... без коментар“, пише друг потребител в мрежата.

Според повечето коментиращи, хората отиват на почивка в села като Лещен точно за да избягат за миг поне от живота в урбанизирани места. Но тези места вече привършват, а подобни „бетонови чудовища“ отблъскват туристите.


В категории: Новини , Туристически обекти , Природа

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
кой плаща
21.02.2019 05:15:39
0
0
Статут няма ли защитен с. Лещен???? Колите мърсят, замърсяват, мръсотия всякаква и като поведение.... градовете са мръсни (струва повече чистене, ако се прави) , стига се прахови частици - после осъждат България. Т.е бюджета, всички.... Защо - защото въпросът не намира логичното решение. Пекратяване на това безумие и агресия.... Която се поддържа колко години??? Не са 1 и 2!!!!! Бетонира.... кой ще плаща? Нито туризъм, нито почивка.....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки