Бургаският омбудсман бие тревога: Детската градина в Черноморец се пропука


Бургаският омбудсман бие тревога: Детската градина в Черноморец се пропука
16 Ноември 2018, Петък


По сигнал на местна жителка, положението е тревожно вече от две години

Автор: Десант

Жителка на созополдското градче Черноморец изпрати сигнал до бургаския омбедсман Тодор Стамболиев, в който тя изразява тревогата си от критичното състояние на сградата на местната детска градина.

По стените на сградата са се появили сериозни пукнатини, някои от които с големина до 4 см. По думите на потърсилата обществения посредник г-жа Стоянова, която е строителен инженер, учебното заведение има спешната необходимост от ремонт. Тя изтъква, че не става въпрос за напукване на мазилката, а за конструктивни промени, причинени от пропадане на постройката, в която ежедневно се обучават близо 30 деца, разпределени в две групи.

Следствие на това, някои от прозорците в отделни помещения е невъзможно да се отворят.



Тодор Стамболиев е категоричен, че ако положението наистина е такова, каквото му е описано и е видял на показаните му снимки, то нуждата от бърза реакция е наложителна, а сградата трябва да бъде укрепена и ремонтирана.

Г-жа Стоянова е споделила още, че това положение продължава вече втора година, а на призивите на родителите за ремонт няма отговор.

"Напълно съм наясно, че нямам териториална компетентност и никакви правомощия за намеса в работата на Общинска администрация на Община Созопол, но си позволих да изпратя сигнала до кмета Панайот Рейзи, като се надявам да разпореди извършването на проверка, за каквато го призовават жителите на Черноморец" - пише бургаския омбудсман в разпространено до медиите писмо по случая.

Той е изпратил същия сигнал и до Регионалния инспекторат на МОН в Бургас.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки