Сирак от Пазарджик купи топъл обяд на един просяк


Сирак от Пазарджик купи топъл обяд на един просяк
11 Ноември 2018, Неделя


Кирил Балдев още е ученик и живее в социален дом, но намира сили да върши благотворителни дела

Автор: Диана Славчева

Едно българско момче от социален дом за деца показа, че дори да си беден, пак можеш да помогнеш на хората в нужда, стига да имаш добро сърце. 

17-годишният Кирил Балдев живее в Център за настаняване от семеен тип в село Звъничево и е ученик в пазарджишка математическа гимназия "Константин Величов". Въпреки че едвам свързва двата края, в днешния съботен ден той реши да похарчи пари не за себе си, а да купи хранителни продукти и топъл обяд на един възрастен мъж, просещ по улиците на Пазарджик.



Само за десетина лева той направи несретния старец най-щастливия човек, занасяйки му торбичка с хляб, шише вода, буркан лютеница, малко салам, картофена салата, кюфте, няколко банана и ябълки.

 

"Аз също съм щастлив, защото знам, че днес един човек е обядвал хубава храна", казва Кирил. Самият той често е имал моменти, когато е ял само хляб със сол, така че знае какво е да си гладен.

Състрадателният юноша не иска похвали за постъпката си. Мечтата му е утре още някой да помогне на нуждаещ се човек. И макар да е още само един ученик, Кирил непрекъснато организира различни благотворителни кампании, като събира книги за читалища и библиотеки.  

Сега се е заел и да събира храна и дрехи за социално слаби хора от Пазарджик. За целта той неотдавна създаде страница във "Фейсбук", наречена "Подай ръка на нуждаещия се", чрез която който иска може да влезе във връзка с него и да подпомогне благородната му инициатива.

Днешният жест на Кирил Балдев - един ученик и сирак, е светъл пример как не е нужно да имаш дебел портфейл, за да нахраниш гладния; че за да си благодетелен, не е задължително да си човек с възможности. 


В категории: Новини , Репортажи

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
?
11.11.2018 09:18:26
1
0
В чужбина съдят банки и ги осъждат за измами, ограбени пари и т.н. Търсят и защитават се финансови права и интереси. Милиарди глоби и в отиват в затвора. И по веригата.... Не си прехвърлят топката с измишльотини, лъжи и липса на правосъдие . След всичките лъжи....Интересите на обществото, на държавата.... колко пъти се укри информация за фалитите в чужбина 2008, борси, банки? Тука - нищо.... И така и не се направиха никакви анализи и на "обработената" информация, която след няколко години се появи! Като почнаха реформите - всичките СИВ-страни, са знаели, че тоталитаризма е фалирал .... преди годиин. Официално регистрирано.... Никакъв контрол, никаква отчетност по основни неща, които засягат цялата държава... Информационна пирамида, после ставала финансова... такъв пазар няма, нали. Кой и защо толкова години поддържа и простащината и лъжите???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки