Слава Иванова е новият шеф на Националния дарителски фонд „13 века България“


07 Ноември 2018, Сряда


За председател на Управителния съвет на фонда е избран министър Боил Банов

Автор: Силвия Горанова

Министерският съвет прие решение, с което избира министъра на културата Боил Банов за председател на Управителния съвет на Националния дарителски фонд „13 века България“.

Съгласно същото правителствено решение членове на Управителния съвет на фонда стават: арх. Уляна Малеева - Дамянова - архитект, член на Съюза на архитектите в България, доц. Георги Лозанов - медиен експерт, бивш председател на Националния съвет за радио и телевизия и Съвета за електронни медии, Веселин Тодоров - изпълнителен директор на СИЕЛА, Рашко Младенов - актьор, министър на културата в служебното правителство през 2017 г. и доц. Венцислав Велев - съветник на министъра на културата, преподавател в УНИБИТ.

За изпълнителен директор на Управителния съвет на Националния дарителски фонд „13 века България“ е избрана Слава Иванова – изкуствовед, дългогодишен директор на Националната галерия.

Съгласно чл. 7, ал. 5 от Закона за Националния дарителски фонд „13 века България“ мандатът на изборните членове на Управителния съвет и на изпълнителния директор е 4 години.


В категории: Новини , Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки